Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

000000000

Na ez a felbontás nekem megfelelne.
Az ára pedig elfogadható.

2vkx6unz

Jó dolog, az elv ismerős csak azt nem értem, hogy honnan tudja, hogy hol van a scanner és milyen pozícióban áll. Hasonlót láttam csak az egy 3D-ben mozgó és a pontos pozíciókat ismerő karrendszeren van. Ezt itt nem tudom hogy oldják meg.

3vv2btrhv

3vv2btrhv

engem is ez izgat , ha itt megoldották akor a david sem lehetetlen , mármint nekik a fejlesztöknek meg kéne kérdezni tölük .

3vv2btrhv

3vv2btrhv

itt jo példák vannak mire lehet használni

2vkx6unz

Ezt is isemrem. Volt egy nagyon hasonló a Conrad gyártatta a Conmark 2000 kétkamerás forgótányéros scanner. Egy apróságról nem írnak, hogy a felső és az alsó részt hogy illesztik a többihez. Érdekes kérdés még a kalibráció is. Ennyi erővel elővehetsz egy régi lemezjátszót, a meghajtást lecseréled egy léptetőmotorra és máris adott a forgótányér. A szoftver még mindíg drágább mint a David. A Shape fusion meg kellhet akkor is ha ezt a módszert használod.

000000000

Nem érmét akarok készíteni, csak javasoltam egy érmét (100 Ft-os), hogy lássam mennyire használható a "David", hogy érdemes -e nekem belekezdeni.

000000000

"Sajnálom hogy a Tibor45 nem tud
elvonatkoztatni hogy másoknak lehet más
értékrendszerük..."  
Druszám! Ilyeneket Te miért írsz?
Én az elvi hibákat is tartalmazó, műszaki
baromságokat szoktam kőkeményen kritizálni.
Minden műszaki megoldás csak adott feladatra
jó. Olyan csak a mesében van, hogy egy megoldás
mindenre tökéletes. A lézeres útmérés sokkal
gyorsabb, de ugyanolyan határai (vagy még több)
vannak a felület lekövetése kapcsán, mint a
mechanikius tapintásnak.
A a 3+XD-t pedig nagyon kell tisztelni,
mert annak nagyon komoly elmélete van, és
abszolut nem hobby műfaj, ha picit is valaki
elmélyed benne. Tudtommal itt a Fórumon senki
nem tud még marni 4D-ben olyan apróság miatt
sem, minthogy nem terem minden bokorban 4D G
kód lefejtő progi, és hozzá jó vezérlés és
pontos gép.

3vv2btrhv

műszaki  
baromságokat szoktam kőkeményen kritizálni
De itt mi a baromság ???

3vv2btrhv

HOL a pénz szkenelése ??

3vv2btrhv

Nálam a bokorban lapul egy 4D G  
kód lefejtő progi, és még forgatom is van (ISEL) csak még nem tudtam bekötni a Mach-ba .

3vv2btrhv

http://www.david-laserscanner.com/forum/download.php?id=183" border=0>
nem tudom megfejteni itt hogyan forgatja a tükröt ??

000000000

Még nem kaptam meg az igért szkennelést!

Szedlay Pál

Bocs, de nem vagyok a saját gépem közelébe így holnapra marad.
Kösz a türelmet.