Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Ebben én igazat adok neked és nekem semmi okom nincs megsértődni.
De a véleményed mellett szívesen látnánk a munkádat is. Természetesen a forgatód még mindig tetszik. Ezt közzé is tetted büszke is vagy rá. De egy scannelésre is szakíts majd időt.
köszönöm a többiek nevében is.

D.Laci

A Mach is tud vonal lézerrel digitalizálni!
Vagy nem tudtátok???????????

000000000

Írd már le, hogy kell!

Szedlay Pál

Segíts Laci engem is érdekelne.

3vv2btrhv

Tudod tibor45 az a szerencsém hogy a DAVID modszerét nem értetted meg , és már irtam hogy van 4D-és progim , csak forgatom az most készül .  
sületlenség  
komparátor"  ezt meg igazán kifejthetnéd mi a sületlenség . Nem miattam hanem akik ezt a szoftvert megirták szerintem rájuk nézve nagyon cikis amit irsz MÁSOK is olvassák a forumot csak ide nem irnak be és már röhögnek a TE érthetetlen ELLENSZEVED amit felém tanusitassz .

Szedlay Pál

Hú Tibor!
Tisztelem, amit készítesz, csinálsz, de mielőtt beírnál egy szöveget, futtasd le a Word helyesírás ellenőrzőjén, mert hátha más is olvassa. Néha nagyon vad!!!!!!!!
És ezt vedd jóindulatnak ne cikizésnek.
Pali

3vv2btrhv

sötétben irok de ezt a témát már egyszer kibeszéltük még a te érkezésed elött .

000000000

"A Mach is tud vonal lézerrel digitalizálni!  
Vagy nem tudtátok??????????? "

Szia!
Nem, én nem tudtam.
Lássuk! Lássuk!
Laci, már megint meglepsz bennünket valami nagy ötlettel? [#worship]
(az utolsó nem volt semmi!)

Szedlay Pál

Ok.
 Ne haragudj én csak jóindulattal, mondtam.
Én másfél évig gépeltem napi 12 órát vakon, a szöveget másolva. Nekem valszeg egyszerűbb.

Szedlay Pál

Szobrász!

Mi volt az utólsó 5let?

000000000

PDA-val CNC-t vezérelni. [#email]

2vkx6unz

MINDEN 3 tengelyes CNC-ből lehet 3D digitalizálót építeni. Lehet tapintóval vagy lézerrel, csak megfelelő szoftver kell hozzá. A Mach3 és CNC kombinációbol akkor lesz egy egyszrű digitalizáló ha a tapintó helyett a érintés nélküli digitalizáló fejet szerelsz rá. Ha lézer szkennert akarsz csinálni akkor és elég a 0,02-0,05 mm felbontás akkor pl. használd ezt: http://www.scantech.dk/3d-laser-scanners/ ez erre van kitalálva. Persze található még számos más gyártó is, csak az ár nem hobby kategória.

000000000

Szia!
Miért, ennek mi az ára? Én nem találtam. Ez a legolcsóbb (ezen az elven)?
A felbontás, Óóó az bőven megfelelne!

De Laci nem vonal lézerről írt? Gondolom kamerával beolvasva...
Emez inkább "pont", bizonyára útmérést végez.

2vkx6unz

Én úgy emlékszem, hogy ez is "vonallézert" használ , egyszerre kb 60mm széles csíkot digitalizál. A megvalósítás lehetséges, hogy forgótükrös eltérítés.