Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Ha jól tudom akkor a Varinexnél van ilyen rendszer egy koreai utófeldolgozó szoftverrel (ez kell a különböző irányból készített szkennelések össezállításához) 10000 Euro körül mozog.
Van még néhány másik is akik  vonallézerszerű megoldást használnak akár 3 lézerrel és 3 kamerával egyszerre. A Varinexnél rákérdezheszt ők megmutatják vagy akár be is szerzik.

3vv2btrhv

crgs7u9wg

gyors:

http://kepfeltoltes.hu/080129/pic_www.kepfeltoltes.hu_.gif" border=0>
http://www.youtube.com/watch?v=854ZTvs8UoU&" TARGET=_fnew>ThingLab Mehpisto 3D Scanner

Motoros

Az ingyenes DOS-os CNCGRAF is tud alapból digitalizálni tapintós fejjel.

D.Laci

Necsak nézzetek lássatok is!!!
http://machsupport.com/artsoft/plugin.htm" TARGET=_fnew>Video WebCam Point Cloud Scanner

Ez vonal lézerrel digitalizál, közvetlenül pontfelhőt készit.
Megadhatod  hogy a mach X -Y irányba mekkora uttat járjonbe milyen sebbeséggel, mekora lépés közzökkel.

De az érintő tapintot régebben (kb 4-5 éve) ugy oldotam mag hogy egy robotron irógépet szedtem szét, és találtam benne egy tűkör reflexes optot ( vagy mi a macska fricska kistalics volt nem tudom , de nem is érdekelt csak müködjön ), az kb 40mm távolságra nyitot ill. zárt (távolságmárő). Igaz hogy a varógép efektus megmaradt a digitalizálás során de bármilyen felületet lehetet érintés mentesen digitalizálni (fa fém müanyag növény  fehér feket)  

2vkx6unz

Ezen az elven működik Pali gépe is. Az biztos, hogy a videón igen gyors. Sajnos nem olcsó 9500EURO+VAT-tól indul. Ha csak a vasat nézem akkor egy projektor kb. 150-200eHUF felbontástól függően, egy Firewire kamera monokróm, optikával 2500 EURO, egy tükörreflexes kamra 500-EURO Szóval a vas önmagában 3500 EURO körül van a többi a szoftver és a haszon.
Diszkréten nem ínak a felbontásról, illetva csak annyit, hogy mennyi a kamera felbontása. Ebből viszont kiszámítható egy adott tárgyméretnél az elérhető felbontás pl. egy 1 m magas tárgyat a Basic verzió ~2mm felbontással digitalizál! A Pro kb, 0,6 mm felbontással itt viszont a projektor korlátoz, nincs összhangban a kamera képességeivel, persze némi trükközés a projektorral és már jó is lehet, de nem hiszem, hogy ezt megtették, mert jelentősen befolyásolja az árat és bonyolítja a vezérlést.
A Scantech megoldása bármilyen tárgyméret esetén tartja a 0,02-0,05 mm felbontást csak a fájlméret lesz irdatlan nagy.

Szedlay Pál

000000000

Akkor most mi van ezzel a Mach-os lézer szkennerezéssel?
Egy hozzáértő foglalja már össze a lehetőségeket és a megvalósíthatóságot.

Egyébként ez a Geometric Informatics-os cucc nagyon tetszik. A szoftver ára barátságos.
Nem látom a hardver megoldást és annak az árait.
Jól jönne további infó.

2vkx6unz

Kb ugyanaz mint amit a másikhoz írtam, mivel az elv ugyanaz, (struktúrált fény) de lehet, hogy kisebb felbontások elegendőek, de gyors PC az kell ;)

D.Laci

dg8n4i8x

Jól néz ki ez a mach-os lézerscanner, csak sajnos nem nagyon akar működni... :(

D.Laci

Pedig érdemes vele foglalkozni mert pont lézerrel is lehet digitalizálni vele....

dg8n4i8x

Ezért i sszerettem volna kipróbálni de még csak elindítani sem tudom... :( Más plugint feltettem és megy, ez nem tudom miért nem akar.

3vv2btrhv

Balu , ha egy kicsit részletesebben leirnád hogyan és hova telepitetted , kiprobálmám én is hátha jutunk valamire . Én még a telepitésig eljutottam azt irja ki OK . de nem találom.