Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Hát ez az, hogy én sem, még csak az aktiválási listába se került bele...

Messer

Letöltöttem, ráklikkeltem, betette magát a MACH3 könyvtárba és megjelent a plugin-ek közt. Microsoft Lifecam NX 6000 kamerával nem sikerült használni. Feltelepítettem egy  Logitech QuickCam Pro 5000-est. Azzal elindult.Egyszer kihagytam a kalibrálást, elkezde pakolgatni magát a tálcára, kiütötte az XP-t, egy rendszervisszaállítást kellett csinálnom, hogy újra működjön.Itt abba is hagytam a kísérletezgetést. Maradok a DAVID-nál. Azért kíváncsi vagyok más hogyan boldogul vele.

dg8n4i8x

Szia Messer!

Multkor kerestél csak nem voltam a gépnél...

3vv2btrhv

Bocs akkor én meg sem probálom most nekem erre nincs idöm . Szia Messer azért valamit publikálhatnál a David eredményeidböl nagyon kiváncsi lennék rá _ LÉGYSZI

Messer

Egyszer voltam "kénytelen" használni egy méteres agyagszobor digitalizálásánál. Nem lehetett felfogatni vízszintesen a mechanikus letapogatáshoz. Így került képbe a lézer. Sajna nem sikerült olyan minőségben, hogy érdemes lenne közzétenni. Finomítom a rendszert.

3vv2btrhv

azért köszi a választ

000000000

Artcam forumon van egy topik. Kepek utan elso post:

"Webcam: $30
Laser pointer: $6
Spring clamp: $3

Arts bare feet:  Priceless."

((:

000000000

Nalam amugy a rendszer mukodne, viszont csak a pda-mon van egy vonalkod olvaso laser. Az meg tul vastag szvsz. Lehet megerne azert egy probat...

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/DAVID/csont-2.JPG" border=0>
Tegnap a mezön találtam ezt a csontot , bedigitalizáltam és felraktam a Felhasználok Mappáiba Hunka _David -Csont STL . KÖZKINCS  
mindenki probálkozhat vele kimarni .

2nbj3n5m

Tibor.
Hogy sikerült a kutyád elöl felkapni ezt a csontot? Te nemtudod kimarni?Ha generálsz rá
marópályát én megprobálom.Küld el a G-cogot.
Janko

2nbj3n5m

3vv2btrhv

Pesten van a forgatod

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/DAVID/fuse%20-kudarc.JPG" border=0>
SANYI !!!!
Segits légyszives nem tudom az eléjét a hátához illeszteni

2vkx6unz

Szia,
Több javaslatom is van. Csinálj köztes szkenneléseket, vagyis ne csak két 180°-ban elforgatott nézetet.
Ha lehet akkor rögzítsd egy tartóhoz a mintást és a tartóval együtt forgasd.
Az Automatikus elrendezés gondolom szépen összemásolta egy oldalként az egészet.
Megpróbálhatod kézzel illeszteni de a jellegzetes pontok hiánya miatt ez is elég macerás lesz.
Ha egy ilyen testet egy mondjuk egy kockára ragasztasz és együtt szkenneled akkora a kocka segít illeszteni a nézeteket.