Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

3vv2btrhv

ha a láthato cimer magasságát megmérem az nekem 0.15 - mutat .

000000000

Elismerem , hogy a magasságban kb. a 0,15 mm alattiak nem lászanak( hiába 2 mm amúgy egy betű).
A másik problámám, hogy a sík felület is úgyan iyen mélységben egyenetlen (zavar lenne?).

3vv2btrhv

szerintem ez lehet a ZAJ , de nem tudom mitöl ered .

000000000

Tibor!
Légyszi a "100" másik oldalát- úgy mint a Pali a 100-s feliratot szkennerezd be.
Kíváncsi vagyok, hogy lászik e majd valami.
Összehesonlítani mindig azonos dolgot kell.

3vv2btrhv

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/100-100-1.jpg" border=0>
ezt tudom ma produkálni .
a zaj a legnagyobb hibaforrás

000000000

Erről beszéltem, hogy a 100-nak erről az oldaláról semmi sem fog látszani.

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/DAVID/100-100-3.jpg" border=0>ez talán jobb , de el kell ismernem hogy tényleg NEM ALKALMAS ÉRME digitalizálására . Tudok tárgyilagos lenni !!

2vkx6unz

Saja elbeszéltek egymás mellett (Tibor és rc). Tibor százasán nem azért nem látszik a 100-as felirat mert az érme síkjából csak 0,1 mm-re áll ki. A szám mérete az érmén nem számít csak az, hogy mennyire áll ki a felületből (ha 1mm-re kiállna akkor Tibor simán szkennelte volna és lenne mit marni. Szóval a felbontás nem 1-2mm hanem (ha bármi látszik a felíratból vagy a címerből akkor kb. valóban 0,2mm. Ami ennél kisebb mértékben tér el a környezetétől azt nem tudja érzéleni. Egyébként 2 mm felbontás mellett  még az érme sem lenne felismerhető.

crgs7u9wg

pihenesnek, azt nezzuk meg, hogy a szazason korbe azok a kis pontok mekkora atmerovel birnak...

2vkx6unz

Nem fog látszani és nem csak az átmérő miatt, henem elsősorban azért mert nem elég magas, illetve a magassága összemérhető a zajjal.
Sajnos a tivábblépéshez jobb eszköz is kell az akarat itt már kevés.

000000000

Tehát profibb lézer és profibb kamera?

3vv2btrhv

a 664-es képet ha tüzetesebben megnézitek azért ott már a betük látszanak

3vv2btrhv

A raszter pontok távolsága 0,186mm átlagosan.  
ezt a PALI mérte ki