Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Csak azt nem értem, hogy jön ez ide... Szerintem az, hogy megrajzolok valamit, vagy bedigitalizálom, nem ugyan az... Hacsak nem finomításra lehetne használni...

000000000

a digitalizálást persze nem váltja fel semmi, csak ahhoz sok guba kell, mert vannak franko 3d szkennerek, de az általatok használt eszközök alkalmatlanok bármilyen igényes munka elkészitésére szerintem
az elsö idökben mikor elkezdtem cnc-zni én is a digitalizálás felé hajlottam  mert más megoldást nem láttam , de inkább a modellezés felé fordultam , és 1.5 év alatt eljutottam oda hog  semmilyen forma nem okoz gondot ,1 nap alatt lemodellezek bármit

látom Tibor a kulcscimkéket erölteti azt rézböl szokták , de nem érdemes cnc-vel csinálni,mivel lassu, ha megcsinálja az öntöformát akkor öntéssel daráhato kicsit jobban mint marva
az egyedi megrendelésben nem hiszek mivel nincs ember aki több ezret fizet egy réz darabért

3vv2btrhv

de az általatok használt eszközök alkalmatlanok bármilyen igényes munka elkészitésére szerintem . IDÉZET VERSTŐL .
Ez most megint olyan állitás ami nem bizonyitott , se pro se kontra !!  
Mi az igényes munka neked ??  
A rézveret csak proba dolog magamnak szorakozásbol .  

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/ZB/ZBrush%20Document.jpg" border=0>
Mindenki másként jut el a maga álltal kitűzött célba . Neked a Full modellezés , nekem a szkennelés jött be , az lenne jó ha mindkettöt tudnám tökéletesen müvelni .

3vv2btrhv

Ja ez egy kinder-krokodill .

000000000

az a baj hogy  nem tudom mit akarsz csinálni,
ha csak hobbyzol akkor nem vitatkozok mert abba minden belefér
viszont ha eladható terméket akarsz csinálni akkor ugyse uszd meg a modellezést, mivel hiába scenneled be a valoságos modellt, akkor is bele kell nyulni, mivel  mm alatti maroszerszám esélytelen  fába is , az meg olyan torzulást okoz hogy már nem jo , nekem  a 3-5 -ik munkadarab lesz  tökéletes  

persze ha hobbybol végigszánkozol egy 1 méteres  szobron 1 mm-s maroval lelked rajta:)

000000000

Vers, mint szakertoje a zbrush-nak!

Aruld el legyszives, hogy ehhez a gyurmas modellezeshez mit kell letolteni?  

Annyi minden van itt:
http://www.pixologic.com/zbrush/downloadcenter/

Engem kifejezetten ez a gyurmas modellezes erdekel csak. Nem kell textura, stb. Esetleg tutorial, ha kulon van.

000000000

3vv2btrhv

nem kéne összefognunk a tanulásba , nem vagyunk egymás kunkurenciája te is mást akarsz én is de ha segitünk egymásnak talán gyorsabban haladnánk .

000000000

Koszi!

Brutalis!
Egybol csinaltam meg is alkottam a torz, Naboo fonokokot a Star Wars-bol. (;

Koszi!

000000000

3vv2btrhv

pedig többször megirtam , képkereteket , restaurálni butor diszeket , meg ehez hasonlot , és minden esetben felület kezelve lessz , krétázva , aranyozva , tehát a részletek ugyis a kréta megunkálásánál jönnek elö .

000000000

képkeret az jó ötlet lenne, ha nem gipszböl nyomnák öket fillérekért
vagy csak restauálásra gondolsz?

000000000

ja elkészült a weboldalam  

http://furniture.m12.hu/" TARGET=_fnew>http://furniture.m12.hu/

igazábol kicsit csalodtam a cnc gépemben, mert nagyon nehéz eladható tömegterméket elöállitani
persze a butorokhoz fel tudom használni  de önálló termékkel nagyon hadilábon állok , ugy képzeltem régebben hogy nyomatja  majd a pénzmagt, hát tévedtem nem kicsit
ti hogy vagytok ezzel?

3vv2btrhv

GRATULA a weblapért  
De ez a probléma nem ide tartozik , hanam már NAGYPOLITIKA , a cél hogy teljesen felszámolják a magyar ipart és vállalkozásokat hogy csak piac ként müködjünk , tömegtermék ma a legnehezebb téma , nem erre kéne elmened de igazábol tudud miröl van szó .