Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

000000000

Hát erre a röntgenes kérdésre passzolok. Elvileg a vektorizáló programal ezek a képek is feldolgozhatók, de még mindig csak 2D-ben leszek.
A szeletelős módszernek az is további előnye, hogy a marni kívánt formát sokkal több síkban meg tudom határozni. Így a végén "ráfektetett" felület sokkal pontosabb lesz, hisz nem csak pár keresztmetszerben tudom megadni a kontúrt, hanem   akár 1-2mm távolságú síkokon.

000000000

Gondoltam egyet szemből, egyet oldalról, egyet felülről... de én is csak passzolni tudom:-)

Csaba, gondolom a legféltettebb, 5. végtagodról nincs röntgenkép:-)))

fifp6rjch

Nem mertem befeküdni a gépbe. Már csak azért, mert még a legszolidabb kV és mA beállításnál is szétégtem volna. [#wow1] De a legfrankóbb a hatrétegű NYÁK röntgenezése, hogy van-e zárlat vagy szakadás! Ez a furatgalvánra is érvényes.
Még szerencse, hogy egy idő után már én oktattam az új technikus generációt, átadva a stafétabotot. [#nyes]

Egyújabbgépépítő

Próbálj meg tomoráf felvételeket készíteni. Az olyan mintha elvágtad volna, csak egy szelet látszik a röntgenfelvételen.

000000000

Szerintem lehetne talalni olyan anyagot, ami kifer .

Van egyszerubb otletem: vagd szet csatornankent keresztben. Feluletmodellezessel, sima tolomeros meressel szinte kifogastalan csatorna palastot tudsz modellezni.

2vkx6unz

Ha már röntgen akko inkább egy CT esetleg egy MR.
Ott megfelelő szoftver van a 3D-s megjelenítéshez is.
Most a kórházprivatiációk küszöbén újabb lehetőség a gépek maximális kihasználására ;)

3vv2btrhv

SANYIVAL ÉRTEK EGYET  , utald be egy CT re magadat és vigyed a hengerfejet , majd kend meg a CT seket hogy ne rolad hanem a hengerfekröl csinálják a képet . a többi már ismert .

000000000

Örülök a kreativitásotoknak.:)
Este beszélek az asszonnyal, hogy a munkahelyén milyen lehetőségeink lennének.:)

3vv2btrhv

ÉS itt nem alázzuk egymás megoldásait !!

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/DAVID/1-els%f6.jpg" border=0>
Kovács Éva kerámia digitalizálása , a rozsára hivom fel a figyelmet a mi a fején van .

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/DAVID/MAR%c1S.jpg" border=0>
Ez a kimart fa visszadigitalizálása , most majd lehet kimérni az eredeti és a másolat közti eltérést

000000000

Hello!

Nem tudna valaki megdobni egy 3D koponya modellel?

Üdv!

D.Laci

000000000

Igen.
Én is próbáltam :-)
Csak nem érek soha a végére... a szebbek fizetősek...gondoltam hátha van vkinek...

Köszi!

D.Laci