Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Örülök, hogy tudtad használni a segítségeket.
Majd referálj arrol milyen Dáviddal.

2vkx6unz

Ajánlott küldeményként érkezett. Elvileg nem veszhet el, bár nekem utánvétes csomag díját nem fizették ki, pedig a csomagot átvették. Még vívok velük.

3vv2btrhv

Semmi kritika ?? Enyire jól sikerült !!

3vv2btrhv

http://www.pardev.com/objet.html" TARGET=_fnew>Szedlay Palinak a mikronos printer
de rosszul emlékeztem 16 mikron pontos

Szalai György

http://www.iif.hu/~hanak/prj/i3/i055/p2/hu/i055-p2hu.htm" TARGET=_fnew>Hogy mások miben törték a fejüket a multban.

Szalai György

Ha gázos, inkább töröljétek.

3vv2btrhv

3vv2btrhv

http://www.carvebuddy.com/scanningvideo_how_it_works.html" TARGET=_fnew>Tibor45 megoldása kicsit profibb kivitelben

000000000

Miből gondolod, hogy profibb?
Csak a reklámja az.

000000000

Boldog vagyok, mint a lányok a szombati buli után.
Megjött :)

000000000

Szia Sanyi!

Ha jobban megnézed, nekünk is jobb a zöld (532 nm) mint a piros (650 nm).
Itt egy grafikon a Marlin érzékenységéről.
Ha leolvasod az adatokat, a zöld 10:6-ra veri a pirosat. Egyszerűen jobban látja a kamera.(+ általában a teljesítménye is nagyobb, mert újabb)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szobr%e1sz/Hullamhossz_Marlin.bmp" border=0>

tumnmsi57

Van egy eladó CCD kamerám lencsével,
Kérésre több infot küldök!

2vkx6unz

Az érzékenységet tekintve természetesen igazad van . Próbáld ki mi történik ha egy lézervonalat videózol. sajnos még a piros lézer is igen könnyen szaturációba vezérli az érzékelőt. Ha te is az AVT ActiveCameraViewer-t használod akkor a Camera>>Config>>Display menüpont alatt a Palette opciót átállítod Saturated-re akkor pirossl jelzi a képen azokat a pixeleket amik telítésbe vannak vezérelve. Digitalizálskor célszerű elkerülni ezt az állapotot és a rekesz záridő és erősítés beállításaival olyan állapotot elérni, hogy ne legyen túlvezérelt képpont. Ebben az esetben a lézer vonala is vékonyabbnak tűnik, mert túlvezérléskor a környező képpontok is a valóságosnál jobban ki vannak vezérelve. Sajnos még ebben az esetben sem olyan vékony a vonal mint amire szükségünk lenne mert pl a papírba, gipszbe egy kicsit behatol a nagyenergiájú fény és jelentősen szóródik, ezért most olyan lézerdióda meghajtót csinálok amivel lehet szabályozni ki-be kapcsolni, modulálni. egyenlőre analóg módon, de van rajzom digitálisan szabályozható verzióról is, de ezt talán majd később. Szóval most nálam az a feladat, hogy kellően vékony vonalat tudjak létrehozni, a lehető legkevesebb másodlagos fényforrás mellet, és kamerát ne vezérelje túl.
Ha van megoldásod vékony (1 pixel) vonalra akkor  szólj. Az 1 pixelt úgy értem, hogy mindig 1 pixel függetlenül a kamera-tárgy távolságtól és ez igazából a kis tárgyaknál fontos pl. érme.

2vkx6unz

Úgy tűnik néhány napja nem írt senki...
Ígértem, hogy amint lesz eredmény az új kamerával kapcsolatban jelentkezem. Szóval van eredmény. Első lépésként csináltam egy adaptert, hogy megfelelően lehessen rögzíteni egy normál fotómenetes tartóhoz. Majd lejátszottam a beállításokkal. David esetében a kalibráló ábrán úgy sikerült gyors kalibrációt végezni, hogy közel telítésig kivezérelem a kamerát. Így kellően kontrasztos lesz a kép és a kalibrálás simán lefut.
Szkennelés előtt a szkennelendő tárgyra állítom a fókuszt, természetesen úgy, hogy a kalibrált pozíció ne változzon. Záridőt kb 400-ra, rekeszt  közel minimumra, erősítés 0. A lényeg, hogy ne menjen szaturációba az érzékelő. Ez ellenőrizhető a kamera beállításakor. Szkenneltem egy 100-ast és sokkal jobb let mint korábban.

3vv2btrhv

Látni szeretném hogy össze tudjam hasonlitani .
Nekem most a szoftverrel van gondom de ez winrossz eredetü .