Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ezt is már kidumáltuk... én ha neked lennék tennék be egy termisztort... a garanciális viták elkerülése végett... aztán mindenki azt csinál amit akar... Gekko módra...
Az én német vezérlőmben 2 ventilátor... és egy L alakú hűtőcske.... mert a ventilátor olcsóbb mint a h.borda...

Ha a felhasználó maga választ:  
ventilátoros (pl. számítógépes proci h.) Ha van egy tábla aluja... stb... az ő dolga... neked is jobb... szerintem...

000000000

Igen, kidumáltuk és nincs fém házam (olcsón)...
Van benne túlmelegedés figyelés.

svejk

Ebből az armatúraellenállásból ki tudod számolni hogy a nullára fékezett motor 50 V-on éppen 20 A-t vesz fel. (hirtelen irányváltáskor még többet)
Hogy jó-e ez neked azt nem tudom .

bmejdz9nu

A conrádban (Bécs) láttam alu házakat olcsón.... ezek megfelelnének... nincsenek lebarnítva de alu és alkalmas...

A hővédelem jó... akkoriban amikor erősítőket gyártottam (szinte szériában 20 éve...) Olyanok voltak, hogy hővédelem és rövidzár védelemmel...  mind... nem fájt a fejem... a hü..e zenészek miatt...
(teljes hangerő...jack dugó leteker... kulcs belenyom... 10 perc múlva... kivesz... és működik... ez volt az alap) Nagyon sok zenekari dolgot gyártottam... abban a hiánygazdaságban... egyszer majd elmesélem melyik banda teknikusa voltam... szerintem te is ismered...)

bmejdz9nu

De dinamikája az biztos van... gondolom... A forgásírány váltást is emlegetik... erre is tervezték...
Lehet, hogy nagy.... de a tiéd nagytestvére lehetne... ha kell...
Egyik fórumtársunknál jártam a múlt héten... 1Kw-os DC szervómotorokat is használ...

000000000

Na még ilyet sem láttam!!!
a #999-est nem én írtam!!![#wow1][#wow1][#wow1]

000000000

Szerintem totál egyszerre küldtük az üzenetet, csak nem tudom kivel?!

000000000

Szóval azt akartam mondani, hogy köszi, majd megsasolom!

kikapcs mz/x...

bmejdz9nu

Na még ilyet... ti is látjátok... István nevében is tudok írni...[#finom]
Na ezt majd promo célokra használom...
Nem vagyok crack-er.. hogy csináltam :)

bmejdz9nu

szerintem töröld ki... totál káÓ ..lett

000000000

000000000

És lás ismét csodát, 1-et töröltem és 2 ment el...

svejk

Az enyémnek csak távoli rokona lehet mert az csak ablaktörlőmotor :)
Biztos klasz ez a nagy de abban igaza van HobbyCNC-nek jobb kisebb feszültségen maradni, illetve abban is hogy inkább az a jobb (vagy csak gazdaságosabb)ha a motor névleges feszültségénél egy kicsit többről jár a vezérlő.

svejk

Péter neked ajándék jár te írtad az 1000. hozzászólást?)

000000000

Én ezen nem is csodálkozok![#nevetes1]