Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Nézzétek!
600 rpm... 7.5V-nál... 3A... 22w.. stb...
Ezek az adatok magukért beszélnek...

000000000

Nekem (P2S-nek) sok a 95V és nem is túl egészséges nyalogatni!
Jobb lenne törpefesz tartományban (<50V) maradni!

000000000

Az ok, hogy forog 7.5V-al, de a dinamikához neki is kell a 130V!
Egy irányváltásnál még ha nem is fog forogni 600-nál többet, akkor is kell a gyorsítás idejére nagy feszkó, hogy gyorsan a kívánt pozícióba rohanjon az encoder!

bmejdz9nu

1.Ezt a motort akár 125V-al is meg lehet kergetni.. akkor azt írják 2,5HP és kényszerhűtés szükséges....
2. 95V-nál már "csak" 1,5 Hp....de már nem kell kényszerhűtés... tartósan ezt bírja...
3. 7,5V-nál 22w-os...3A (600rpm)
4. 12V-nál 72w-os... 6A (1200 rpm)
5. Akkor mennyi 50V-nál?????

000000000

Ok, értelek!
legfeljebb nem hasnáljuk ki a lehetséges dinamikát...

bmejdz9nu

Ez olyan motor mint ami nekem van (#826)... csak a ház nem alu..hanem acél... azért, hogy lehessen alkalmazni a kényszerhűtést (ventilátoros dolgot írnak)
Tehát szerintem ez az 5kg-os motor csak jól túlterhelhető... 2,5HP és 5kg és 6750rpm? ez együtt nem ok...
Az alacsonyabb dolgait nézzétek..

bmejdz9nu

Az adataiból arra is lehet következtetni amit a Tibi írt... kicsi a forgórész súlya.... ami jó... a dinamikának...
Kalkuláljál mennyi áramot vehet fel az adatok alapján kb. 50V-ról?

000000000

Ezt az 5 kg-os dolgot hol olvastad? Nem néz ki a motor 5kg-osnak!

000000000

bmejdz9nu

Shpg. 10 lbs. = 5kg... jó kb. akkor 4,5Kg mert ez már a csomagolt súly...
17mm-es a tengely... ez már magárért beszél..
Láttam a cnc-zonén ebből már marómotort...

bmejdz9nu

2,5 OHM... a tekercs ezzel kalkulálnak... ha jól látom...ez jó vagy mekkora?

000000000

Miért van az, hogy ha egy Vezérlő árráról fantáziáltok, akkor az hobbi legyen, amikor meg a teljesítményről akkor az legyen ám profi! Ez a motor szerintem hobbinak túl nagy (teljesítményben és áramban is)! A legtöbb hobbi építőnek egyszerűen nem kell ilyen teljesítmény és nem is tudja kiszolgálni (gondolj bele mekkora táp és egyéb cucc kell egy 3-4 tengelyes ilyen gép kiszolgálására)?!
17mm-es tengely... lehet ezeket áttételezni is és a felbontása is javul(hat)!

bmejdz9nu

...ami nekem van (#826)... 7 kg (jó erős és vastag alu ház.. ez itt nincs) 2,7 OHM a tekercs... tehát a tesó-ja...

bmejdz9nu

P vagy H lesz a jele a szervó vezérlődnek?

Ez a motor 50 USD = 10.000 Ft... olcsóbban is lehet... a szállítás ha ráér... nem túl drága... (sajnos csak odát 110V-os a hálózat... de erről már volt szó)
kb. 4,5Kg-os motor... erős... szerintem nem nem gravír gépekhez fognak venni szervót... első körben biztos...
Pl. A Gecko 320... a maga nem kis teljesítményével... azt hiszem 20A-es az alap modell... 50-80V... Ők is így látták a piacot... szerintem de mondom csak szerintem...

000000000

Jelenleg a belső (saját bordás) hűtéssel nem mehetek 10A felé (tartós terheléssel).
Majd én is építek Gekkó (oldja meg a vevő) stílusú csomagolást és az 100A-es lesz![#crazya]