Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Értem! Biztos kisebb felbontásig az is használható (vagy nagyobb átmérőjű tárcsáknál).

bmejdz9nu

Csinálj egy a4 mintát... nyomtasd ki... és vidd el levilágítani... nézd meg fény felé fordítva és a konturokat nagyítóval... meg fogsz döbbenni...

000000000

Ja, ok. Azt hittem, már van Neked.
(Legrosszabb esetben már 2 olyan motorod lesz,
amit nem tudsz felhasználni CNC-hez...:-)

bmejdz9nu

[#nyes] ... de azért forogni tudnak... majd csinálok körhintát belölük...
Szerintem az első az tuti lenne... persze csak gondolom amennyíre (nem) értek hozzá...

000000000

Utánan néztem ezeknek a különálló optokapuknak (pl. LTH 301-07) mennyi a határfrekijük! Ezt találtam róla:
http://www.hobbycnc.hunbay.com/Servo/LTH301_07.jpg" border=0>
Nem tudom, hogy jól értelmezem e, de szerintem a maximális határfrekije az a tr+tf összege, ami 15+20 uS = 28.5kHz és ez a legrosszabb adatok esetén.
Tipikusan viszont:
3+4=7 uS = 142.8kHz. Ez a legtöbb egybeépített encoder kapunak megfelel!
A teljes adatlapja itt: http://www.hobbycnc.hunbay.com/Servo/LTH301_07.pdf" TARGET=_fnew>LTH301_07.pdf

000000000

Ja és a lényege, hogy darabja kevesebb mint 200 Ft (bruttó) és kapható!

bmejdz9nu

Csak visszatérve a hűtőborda "takarékos" azaz "Budget" megoldáshoz..
Ha érdekel vettem ma egyet a Bécsi Conrádban...
A gond az, hogy nem elég olcsó... 8 Euro.. de talán itthon is van és akár olcsóbban. (A Conrád nem arról híres, hogy olcsó... de van mindene.)
Ha kell lefotózom... lehetne marni CNC-vel a sorkapocs helyét... stb...

De azon gondolkodtam, hogy a többségnek úgysem Gekk. módra kell... De nem lenne e célszerű olyanara csinálni mint ... Tehát egy pl. 5-ös alulap... felette a panel... és lehet bordára szerelni... sőt ezt megspinkelni egy műanyag fedéllel ahol csak a sorkapocs látszik ki...
Ez a panel és a kész házas változat keveréke lehetne... persze nem akarok belepofázni...

bmejdz9nu

A #979-es motort megrendeltem... 2 hét múlva meglátjuk...

000000000

Igen, ilyesmiken már mi is agyaltunk (alu lap+műanyag fedéldoboz, csak minden drágábra jött ki mint a mostani megoldás, de talán a jövő ez lesz...

000000000

Helló "rc"!
Úgy jó másfél hete igértem Neked két A4 méretű 0,1 mm-es korlemezt, amit el is küldtem másnap. Na meg két e-mailt is a fórumon keresztül. Nem akarlak sürgetni, csak érdeklődöm , egyáltalán megkaptad bármelyiket is?

000000000

Bocsi Imi!!!!!
Köszönettel megkatam a lemezt.
Azt se tudom néha mit csinálok, mert marhára hajtok.
Egy rövid próbát tettem nem valami biztató.
Korlemez vágást meg kellene valahol tanulnom, mert nem olyan egésszen mint a vaslemez.
Már látom, hogy csak májustól fogok tudni  lézerrel újból kísérletezni.  

000000000

Semmi gond, örülök, hogy mégérkezett a lemez. Elvégre a tapasztalatszerzés volt a célod. Én csupán a Postában nem bíztam, mert csak "mezitlábas levélként" adtam fel.

svejk

Sziasztok!
Nem volt túl nagy tolongás az Adok,Veszek,Cserélek topic #1284-re :(
Pedig ha belegondoltok akkor az egy nagyon klasz acéltárcsás encoder , megcsapágyazva, 960-as felbontásra jó. Egy nagyobb motor vagy orsó végére felszerelhető,és ugykell tenni mintha a motor ott sem lenne :)
A nagyobb kézügyességűek a tengelyről a forgórészt lehúzhatják és az állórészt kihagyva az első-hátsó pajzsot összefogva már tényleg egy komoly csapágyazású encoder birtokába juthatnak. No....??

Bicska

Nem olvastam vissza a hírdetésed, úgyhogy az alapján írok amire emlékszem, ha 40V körül van a motorod, akkor max 10-20W-os lehet-mi? Üdv!

svejk

Igen sajnos elg kicsi a teljesítmény (kb 20w)
(Ez hogy jött ki neked a 40 v-ból ??)
Ezért ajánlom mint encodert is.