Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

Hali, lenne egy gyors kérdésem, találtam egy kb 10 cm átmérőjű kb 18 cm hosszú mocit 40V 1A 4 db szénkefe van benne, 2/2párhuzamosan kötve, 90*-onként, és 90 fokonként a moci palástján izmos mágnes papucsok 1,5V-ről már megy max fordulat talán 3-4000f/p lehet, elég lineárisnak tűnik a fesz/fordulat, ilyen célra érdemes-e elhozni a másikat is? (kettő volt belőlle, potom pénzért, de még csak az eggyiket hoztam el.)a tengelye kb 15 mm.
Köszike.

Kristály Árpád

Hallihó Trapista!
Nincs hely a műhelyben?..............

4mjnxdwuu

Mire gondolsz????
A műhelyem már tele van , a garázs is, és kb a 4 további raktározásra szánt helyiségem is, mindenféle kacattal. Amikor elhoztam gőzöm sem volt mi az, a zsinorök is levágva stb... akár tahó is lehetett volna, és azt sem tudtam mennyi lesz az ára, nálunk nagyon hanulatfüggő, van hogy valami 500 ft, mert vegyesnek nézi, van amikor azt monja, ha kell 10000, vagy hagyd itt.

4mjnxdwuu

Csak azért érdeklődöm, hogy nem kevés-e az az 1A?? Mert magában forogva felvesz vagy 0,5-öt. Bár kézzel megfogva pár volton 1,5A-al izmosnak tűnik. (mihez képest...)???

bmejdz9nu

WD40-et láttam 10 literes kiszerelésben... Hátipermetezővel évente fontos mindent átfujni...[#eplus2]

000000000

Szia Trapista! Amit leírtál (nagy méret,
kedvező kisjelű viselkedés, ..) ellentmond a 40V
1A adatnak, nem kopott le egy nulla, és 10A?:)
Potom pénzért pedig mindenképpen vedd meg,
ahogy Árpi is írta, ennyi hely még biztos akad
valahol.

000000000

"Szervo jellegűbb" lenne a motorod ha 41 szeletes kommutátora lenne, és négy szénkeféje, de így sem rossz.

4mjnxdwuu

Nem, ezért furcsa a moci számomra, ha hazaérek lefényképezem.

bmejdz9nu

lehet hogy... 40-42 között számoltam... de nem precizen... csak nagyjából... de szénkefe csak 2 db... az biztos... csak túl nagy a kicsike Nema56C felfogatású...

Keresgetni kell a sufniban - hátha van... szervó "jellegű" motorokat...

Karácsony Sándor

Lehet ,hogy servomotornak alkalmas lenne 24v 100-200w ebicikli mocihttp://www.escooter.hu/" TARGET=_fnew>http://www.escooter.hu/

svejk

Minden bizonnyal.
Az encodert kicsit macerás lesz rászerelni.
Egy fél éve még ezeket 18000 ért láttam.
Azt mondja a fickó hogy nyilván megszünteti az akciót mert viszik mint a cukrot.
Állítólag elöl-hátul golyóscsapágyas.

000000000

Ezeknek a motorknak kb. annyi közük van a szervo
motorokhoz, mint a biciklinek a MotoGP-hez!:)

000000000

Osztom a véleményed. Egy rollerhez, vagy elektromos biciklihez való motornál nem fontos a jó reakcióidő. Tök mindegy, hogy a reakcióidő 1usec vagy 100msec. Szóval ez a motor nem szervó célra lett kifejlesztve, az bizos.

bmejdz9nu

Na ma (6 hét alatt - újabb postás lassúsági rekord..) megjött életem első "igazi" DC szervómotorja...
Nem is csak motor... van benne minden finom falat... 1 Harmonic Drive és egy golyós tengely...mindez 35 dekában és 150mm-es házban...

És bizony nagyon erős: 49Nm-es!!!
A sebessége nem lenyűgöző: 1mm/s...
De a pontossága az igen! : 2 uM a teljes tartományban csak: 40 uM
18V-os nak teszteltem... sajnos nincs adat de ekkor tudja az 1mm/s-ot...
Felülmúlja a gyári adatot, nem 10 hanem 16mm-et a "lökete" - ez jól jöhet még...

Az encoder bekötése furcsa - ez az amit nem értek: 5 kivezetés: A - B - Z - 5V - GND

Mit csinálok belőle még nem tudom... de nagyon spéci...

http://varsanyipeter.com/cnc/Harmonic%20Drive/LA-30B-10F.jpg" border=0>

http://www.hds.co.jp/HDS_hp_english/english/products/linear/la/index.html" TARGET=_fnew>Adatlap - LA 30B-10 F

bmejdz9nu