Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Én csak azt mondtam, hogy már kétszer bénáztam.
Nem törvényszerű, hogy más is ilyen, sőt, talán ezentúl én sem kapkodok.

4um5b65d

Ha véletlen ez a főorsóba esztergálás bekövetkezne akkor a következő hangot fogod hallani TRRR.......PAKKKKK....PIKK
Ebből jól ki lehet számolni, hogy 3 pofás tokmányod volt fent a gépen, valamint hogy a lapka kiugrott a késedből és az üres  forgácstálcába esett.

[#nyes][#buck]

Szedlay Pál

Ma front volt. 2 db új gyémántozott marót törtem.
Pedig inkább elsöröztem volna az árát.
De akkor nagyon berugtam volna, maradt a maró.[#szomoru1]

bmejdz9nu

Jesszus... :)  
Én is félek az enyémtől... :) Még rágondolni is rossz erre...
Valaki már járt így esztergával? Mi történik... Jön a temetés? :)
Ezért jó a CNC ott csak a gép megy... te pedíg egy páncél üveg fal mögül figyeled :)

ra8nsmk6w

Vannak életmüvészek akik ezt az alternativát nagyon ügyesen tudják váltogatni. Marad a maró és még jól is éreztem magam. Keserüen bevallom Én nem tartozom közéjük. Tele vagyok törött szerszámokkal és tele, sörösüvegekkel.         Ki lehet sörben fejezni a két törött gyémántos marót?( a konvertálást majd elvégzem,forintra)

Szedlay Pál

Öt perce ugrott egy 1-es gyémántozott maró is.
Ma már befejezem elég volt. Ilyen még nem volt!!!!!!!!
A három maró 190 Euró+áfa.

bmejdz9nu

airfoil6205

400-as tokmány régi típusú kúpos rögzítéssel, orosz meneteszterga, 1500-as fordulatszám, még soha nem működött ekkora fordulaton, meneteszterga lévén de mi kipróbáltuk, a diáktársam megijedt a felpörgő tokmány hangjától leállította, de rutinból meg is kontrázta ettől lepörgött, leesett és tízméteres gurulás után megállt a békésen reggeliző szakoktató lába elött, senki nem sérült meg. Azóta nagyon tisztelek minden forgó gépet és szerszámot!

bmejdz9nu

Ez lehetett volna rosszabb is... mondhatnánk szerencsés volt az eset...
Én attól tartok az esztergánál, hogy a pl. kilógó "pofaszorónak" megyek egyszer... és közbe meg lesem a munkadarabot...
Hát én is nagyon tisztelek minden gépet... már volt egy-két "ballépés" BF20-al is...  
De! ebből tanulja meg tisztelni az ember az erőket és a veszély érzet kialakul... ami nem is baj!

Bicska

Lassan előjön megint a benntfelejtett tokmánykulcs. Bár nem jön elő, mert a fórumozók 70%-a "iskolában" tanulta az esztergálást..[#smile]

4um5b65d

Bár nem kifejezetten a topic témája a baleseti statisztika, de volt egy kollégám annak idején aki épp menetet vágott egy tengelyre...szép hosszan. De elég sorjásra sikerült neki a menet és gondolta egy finom reszelővel kicsit letompítja a sorját. Aztán úgy esett, hogy egy szöszös "munkavédelmi" pulóver volt rajta meg egy kantáros melós naci. Ahogy reszelte a sorját a jobb karjáról lelógó pulcsit elkapta a sorja , majd elkezdte feltekerni a gép....A karjáról már szakadt le a ruha, de húzta már a srácot rá a gépre....aztán jött a nadrág kantárja...azt is feltekerte. Akkora szerencséje volt , hogy bal kézzel még át tudott nyúlni a jobb oldali kapcsolóhoz és lekapcsolta a gépet. De Ahogy leforgott gép még az egész felsőtestét ráhúzta a tengelyre. Pár másodperc szünet.....mindenki ledermedve....majd csak annyit mondott....Valaki levágna már erről a Ki..szott gépről ?!? ....Megúszta egy zúzódással. Ezt azok figyelmébe ajánlanám akiknek a gépén egy hagyományos villamos kapcsolóval oldották meg a főorsó forgás ki-be kapcsolását mert azzal ezt nem úszta volna meg.

crgs7u9wg

szerintem kene egy munkavedelmi topic, mert ezt a temat nem lehet elegszer atismetelni, az emberi szervezet egy csodalatos dolog hacsak a regeneralodasi kepessegere gondolunk, azonban van egy nagyon vilagosan meghuzott hatar amit nem celszeru atlepni

bmejdz9nu

Szervó vezérlést érintő téma a "mechanikai ötletek" topikban...#3568 - től...

crgs7u9wg

lehet, hogy megtalaltam az a400 vegfokat:

http://www.mskennedy.com/client_images/catalog19680/pages/files/4225rd.pdf" TARGET=_fnew>MSK4225

persze a beszerezhetosege ill. az ara meg ill. a minosege :) kerdeses, dehat ilyen az elet :)

HJózsi

Nem lehet drága, írja, hogy "Low Cost" ...:D