Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Na ez engem is izgat.
Örülnék, ha egy hozzáértő megnézné mit mutat az a kalkulátor Péter aluszelvényére.
Mert az én szelvényeim is nagyon effélék.
http://catalog.item-international.com/Onlinekatalog/index.jsp?sprache=EN
Basic Elements / Profiles / Profiles 8 / Construction Profiles 8 / Profile 8 80x80 és Profile 8 80x80 light
A nehezebb kivitelűvel tettem egy próbát: Mosókonyha, kőpadló, két alu alátámasztó hasáb, rajta a vízszintes szálanyag. A két feltámasztási pont között 1m távolság. Középen ezredes óra, nehéz talpával a kövön, előfeszítve. Azután a 85kg súlyommal rátérdeltem a szelvényre az óra mellett. Ahány próba annyi eredmény, egy és kétésfél század között. Amikor leszálltam róla, soha nem állt pont oda vissza ahol az elején állt. Ekkora terhelésnek gépbe építve soha nem lesz kitéve. Azt gondolom, nekem jó lesz.

eivmhrm04

Na nekem meg a 2m es hidam Bahr 100*100 as profilból lesz kiváncsi leszek azon milyen eltérés lesz/bahr el 100/http://www.q-tech.hu/pdf/Bahr/SystemProfile.pdf

Szalai György

Hát, ezek is nagyon érdekes profilok. Pont százszor százast, azt nem látok benne.
Kapható? Található? Vehető? Cserélhető? Bontható? Melyik galaxisban lehet hozzájutni?
Nem éppen vázépítő profil. Az a bajom vele,(A 160X160 kivételével.) hogy nem lehet nagy bika csavarokat tekerni a végébe. Vagy csak kicsit, vagy semmilyet. Így közdarabok nélkül nem nagyon csavarozhatók erősen derékszögbe. De amire meg jók, arra nagyon. Csak lenne belőle jó sok.

eivmhrm04

Pedig ott van ha jobban megnézed.Én 10-es csavarokat raktam bele 4drb a végébe 120mm hosszan, de meglehet őket rendesen huzni.Szerintem azzal nem lesz gond.Gyárilag is igy volt ,s legalább 150kg futkosott rajta.

eivmhrm04

Küldtem neked képeket emilbe

eivmhrm04

Majd jelezz vissza légyszi  mi a váleményed.

2vkx6unz

Érdekesek ezek a Bahr cuccok. Árakat nem tudsz véletlenül?

Szalai György

Megnéztem a képeket, küldtem választ, köszi!
A 4drb 10-es csavar 120mm mélyen, az nagyon jól hangzik. A képeden én kb. 6mm-es csavarnak gondoltam. Ennyit csal a nikkelezett szemmértékem. És még én szeretnék századpontos gépet készíteni. Ajjaj.[#confused]

Bicska

Péter! Ezt a 30mm vastag anyagot kb mennyi idő alatt martad át körbe? Üdv: Bicska

000000000

Szia Gyuri!
Én is vettem a Soroksári úton egy pár kiló ilyen profilt, majd később szeretném hasznosítani.Nekem tetszenek az Item-es megoldások, Misi is ilyennel épít.

eivmhrm04

Sajnos nem,én is ugy jutottam hozzá mint szamár a füléhez.Szerencsém volt,mert a komoly kocsi is rajta volt/s mind ez a méh telepen nagyon jó állapotban/

bmejdz9nu

Nem mértem... de nekem megfelelő az idő...  
Igazából tanulok még marni:) A CNC marás sem olyan egyszerű... másabb mint BF20-on azaz a lehetőségek sokkal nagyobbak... de nem "érez"... azaz meg kell találni a megfelelő öszhangot a főorsó fordulatával és előtolással..
Ha szériában kellene ilyet gyártani... és ezt "begyakorolnám" akkor 1-2 perc(?) kb... nem tudom...
Itt ugye az a gond(?) az azaz érdekesség, hogy hosszú a marószár (és nem vastag... rezonanciaveszély)... ez érdekes "feladat"...
Most rendeltem még hosszabb vágó mélységű marókat...is...
Majd az az egy élú betétes (valahol linkeltem)... szerintem az lesz a legjobb... tegnap jött meg...

Azaz most is mar a gép... egyre gyorsabban... lépésről-lépésre megyek...(előre? :) Selejtet meg nem szertek csinálni... :)

Szalai György

Válasz a Csevegő szoba #6059-ben.
(Egy ideje ez már nem szervó.)

eivmhrm04

Ment a válasz a mailedre,köszi