Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Amik nálam jártak azok egy jó darabig erőlködtek... valőságban kb. 3-5 mp-ig... kicsit viccesnek tűnt...

bmejdz9nu

Nem baj... az a lényeg, hogy az erősen(?) kötött pályás vezérlésem a max. 0,64mm-es eltérést meghaladóan letilt...

ra8nsmk6w

Ismerösöm dolgozik egy Cnc nagyüzemben.Egy komolyabb front esetén ezek a reccsenések töltik be a munkateret. Ez nem vicc én szoktam a még használható marókat és késeket átvenni ( ök pedig a kapott pénzen sört vesznek, hogy másnapra is nagyon frontérzékenyek legyenek) Remélem nem olvassák a fórumot.

HJózsi

A maximális erőt akkor is ki tudja fejteni, ha nem mozdul el..., mert elakadt valamiben ... ez a max erő viszont végezhet deformációs munkát is ... jobbik eset, ha a gép rugalmas és az erő megszűnése után nem marad alakváltozás... Tibor arra utalt,hogy ha az erő ott van, akkor az munkát is próbál végezni, függetlenül attól, hogy közben elmozdol, vagy "látszólag" nem ...

HJózsi

Ogyan még nem láttam túl sok cnc gépet, de azok közül vsak azon nem volt sérülés ami új volt ... Ez is azt bizonyítja, hogy a gép nem fronérzékeny csak az ember ... [#eplus2]

HJózsi

Ugyan     ........         csak

bmejdz9nu

Erős gép kell ami ezt/azt kibírja... sajnos a főorsó feje a kivétel...

crgs7u9wg

most olvasom az egyik texas adatlapban, hogy van egy uj modszer a motor pwm -ezesere, jo itt hangszororol van szo de ez most lenyegtelen, szoval azt mondja, hogy a regi buta modszer eseteben, mikor nincs vezerles akkor is van veszteseg, ez az a modszer mikor vezerles nelkul a tap szep szimmetrikusan, 50% -os kitoltesben, hol pozitive, hol negative, na es az uj okos modszernel, ha nincsen vezerles, csak egy pici kis tuske megy pozitiveba es egy masik pici negativeba, viszont amikor vezerles van, akkor a megfelelo elojellel pwm jelet allit elo

hogy mik vannak :) en peldaul teljesen abban a hitben voltam, hogy a buta modszer szerint kell vezerelni a motorokat, meg szerencse, hogy raakadtam erre az iromanyra...

x4rhew5r3

Melyik irományról van szó? Dobj egy linket légy szíves.
Ha jól sejtem, nincs itt újdonságról szó, mert sok pwm-es vezérlő dolgozik az aszimmetrikus módszerrel.

HJózsi

HJózsi

http://forum.rcdesign.ru/index.php?showtopic=40981" TARGET=_fnew>Itt meg jól kitárgyalják oroszul ... [#circling]

crgs7u9wg

x4rhew5r3

Köszi, ez jó...(ötleteket ad).

e3h0cv4ph

Nekem esztergám van. Ez azt jelenti, hogy előbb utóbb bele fogok esztergálni a főorsóba, ami átlagba 2000...3000-rel forog?
[#confused]

svejk