Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

nem értek hozzá...  
de 3 LPT port az nem gond, ha így van...?

000000000

Hidd el hülyeség! És milyen szoftverekkel zavarnéd 3D-ben (3×PID)![#wow3]

bmejdz9nu

svejk

Nálam nem jön be a link, ellenőrizd légyszives!

000000000

000000000

Sziasztok!
Mint modellező azon gondolkodtam, hogy nem lehetne-e szervómotor gyanánt nagyobb modellmotorok indításához használt un. startereket használni. Ezek a motorok 12 Voltosak és speciálisan nagy indítónyomatékra lettek kifejlesztve. Áruk a teljesítmény és gyártó függvényében 25-60 Euró között mozog. Persze enkódert azért kelle hozzájuk "biggyeszteni".

000000000

Helló!

Bocsi...a tegnapi link-ért...
sajnos nem lehet belinkenni...
ha  valaki meg tudja nézni: www.conrad.at
és a keresőbe írja be: dc motor
bedob egy halommal... valamelyik érdekes lehet?

köszi!

svejk

Jó kis motoroknak tűnnek,van köztük 0.8Nm-es is.Csak az a baj hogy ezekhez is kell még encoder. Az ár egyéni ízlés kérdése. 100-150 euróért már kifoghatsz bontot komplett motort encoderrel.

000000000

Helló István!

Hogy állsz a vezérlővel?
Beszerzésem várható időpontja kb. 1 hónap... nehogy másholkelljen vennem :D

Kösz

000000000

Köszi a bizalmat, de még biztos nem leszek kész 1 hónapon belül, bár nagyon jól állok!
Jelen pillanatban azt a sok kölcsön kapott szervó motort tesztelem és folyamatosan javítgatom a bug-okat amiket felfedezek. Szinte minden nap sikerül valai kis optimalizálás és future beleültetése!
A sok motorból már most le tudom szürni, hogy ebben akategóriában a gyártók nagyon szeretik használni a Sharp cég duálopto encodereit. ezek szinte mind TTL kimenetelüek.
Meglepően jól működik Š svejk-ék szervómotorja (házi készítésű 500-as encoderrel)! Tudom ajánlani, tényleg jó!!!
Az I-tagot csiszolgatom, utána jönnek a védelmek (lesz minden ami szem szájnak ingere) és legvégén a PCB-t kell helyreraknom (mert sajnos azon is kell módosítanom)!

bmejdz9nu

Ez ám a reklám!
A Svejk DCS-500/24 Servo motorról van szó? www.svejkservo.com ... a márka. Made in Hungary.  
Na ennek örülök. Akkor tisztán Hungaricum lesz a magyar szervo is...

bmejdz9nu

Svejk készülhet a "nagyüzemű" szervómotor termelésre...

000000000

Én örülök a legjobban, hogy a P2S mellé tudok olcsó és jó "szervó" motort ajánlani! Persze profit is keresek, de az más árkategória (sajnos)!
Szerintem az átlagos hobbi célra teljesen jók!

000000000

Szerintetek az encoderben lévő opto megsüketülhet idővel?
Már két motorral is találkoztam aminek az encodere nem működött! Az is igaz, hgy bekötési infó hiánya miatt az összes (16) kombináció kipróbálása után mondom azt, hogy rosszak.
Érdemes lenne az felderített motorokat egy adatbázisba rakni, hogy mások (bontásból származókat) ne kelljen vacakolni az encoder bekötésével!