Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Erre már válaszoltam Motoros képe után.

svejk

Oké thát tárcsa szervó elfogadom maradjunk ennyiben.És akkor a dfx500-esé?

000000000

Nem értem. Ha mégis esztergálni kell a
golyósorsót a tengelykapcsolóhoz, akkor
az most probléma Neked vagy nem?

000000000

A szíjtárcsához nem kell esztergálni?
Ha nagyon akarnék vesződni vele, akkor hűtés mellett leköszörülném átmérőben a kérget, aztán vígan tudnám esztergálni a magot. Viszont egyszerűbb a szomszédba vinni, nagy padra.

Bicska

Azért abbahagyhatnátok egymás oltását nyílt fórumon....[#ejnye1]  (félreértés ne essen->)Én mindegyikőtöket tisztelem vagy azért, mert évekig ezt tanulta, majd évekig gyűjött tapasztalatokat vagy azért, mert önerőből eljutott egy irígylésreméltó szintre!! DE szerintem nem kellene oldalakat teleírni naponta veszekedéssel. Most lehet, hogy valaki azt mondja, hogy ezekből a beírásokból sokat lehet tanulni, de szerintem nem, van néhány valótlan dolog ezen a pár oldalon leírva ("tudományos szempontból") és ez egy laikus számára nagyon megtévesztő lehet, főleg, ha nem veszi észre a 29 hozzászólással késöbbi javítást/kiegészítést.  
Mechanikai szempontból is különbséget tudunk tenni a papír/LEGO/bútorlap cnc és a profi alkatrészekből megépített gép között, akkor nem tudom, hogy a vezérők között ezt miért nem tudjuk megtenni!  
Még mindig Üdv: Bicska

000000000

Kicsit kezd eldurvúlni a stílus! Kicsit pihenjetek rá...

svejk

Igazatok van ,én meghajlok a kérés előtt.
További jó munkát mindenkinek!

000000000

Tibor!
Sajnos nem tudom megállni, hogy ne tegyek egy pár észrevételt.
- amikor a lézert építettem hasonló kioktatásokat kaptam a profiktól  , hogy miért nem lesz jó, de megoldani, javítani soha nem segítettek
- az az érzésem, hogy ezek a hobbyszervósok zavarják a Te tündöklésed és vélhetően olcsóságukkal majd az üzleti érdeked

üdv Köteles Béla

ui. A modelles brushless motoros-szabályozásról is azt állítottad, hogy semmire sem lesz jó.  
Hál Istennek nem halgattam rád, és vígan marózok azóta csendben.

000000000

Sajnálom, ha a műszaki véleményem, érvelésem Rád
így hatott. Istvánnak, Bicskának igaza van,
ezért átmentem én is egy ideig 1% körüli
kitöltési tényezőbe.

bmejdz9nu

A szíjhajtás kontra direkthajtás végeredményre azért kiváncsi lennék...
Mi jobb...? Mikor? Miért?
Mert talán a szervó vezérlésnél ennek több jelentősége lesz mint a léptetőknél...
Azt hiszem a dolog pont fordítottjára fog fordulni...  
Talán a szíjhajtás kötelező kelléke lesz a szervós CNC-nek?  
Mert magasabb az optimális fordulatszám tartomány...?
Mert jóval olcsóbb lesz majd egy kisebb de elégséges motor?

bmejdz9nu

Egyébként...  
Ez a szervó vita (ezért vagyunk itt...)... nem olyan rossz... talán mindegyiküknek valahol igaza van...
Tibi és Svejk teljesen más megközelítésben látja a megoldást... Ez jó!
Mi lenne a világgal, ha egy bezárt burokba élnénk...

A kettőjük szemlélete és vezérlője talán egybegyúrva lehetne a tökéletes vezérlés....
Ez persze csak a maszek véleményem...

Bicska

Annyit hozzá tudok szólni a dologhoz Péter, hogy én használtam áttételt a léptetőmotorjaimhoz, hazilag készítettem a tárcsákat, az esztergakéseket is hozzá, simán kézzel feszítettem a szíjat és sima bordázott (nem bordás!!) ékszíjat használtam. (valami 5-6mm szélességűt) A lényeg, hogy nem csúszott, persze biztos, hogy gyakori használat esetén egy idő után a csúszás miatt használhatatlan lesz. (itt úgye nincs borda, csak a feszesség a kadályozza meg a  csúszást!) Én is bordásszíjat használnám hosszabb távlatokra, de ez a költséghatékony tesztpéldány volt.... Üdv!

000000000

Tisztázzuk!

Fagas szíj:
http://www.powerbelt.hu/images/web_fogasszijak_collos_i.gif" border=0>

Bordás szíj:
http://www.powerbelt.hu/images/web_mezogazdasagi_optibeltK.gif" border=0>

000000000

000000000

Többieknek off!

Küldtem e-mailt, odaért?