Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

j3rx6bsjd

A te vezérlőd mit tesz akkor ha eszterga alkalmazásnál használják és a G1 X20 Z-20 parancsnál megszorul az X tengely?Próbálkozik még órákig napokig vagy leáll szervohibával?
Esetleg az X marad ahol van és a Z-vel beletúr az anyagba ahol éppen megszorult?Ilyen esetekben nagyon fontos lenne,hogy időben megálljon a rendszer,mielőtt komolyabb törés keletkezik.

000000000

Szia Svejk!
Hidd el, én szívesen segítenék Neked,
de nem tudok....., ha belepusztulok sem.
Ameddig ugyanis azt írod állandóan
hogy nem is halottál szervomotorról,
de közben szervóhajtás terveztél és
csináltál - nos ne haragudj, de a kettő
nálam feloldhatalan ellentétben van.

j3rx6bsjd

Igen valami ilyesmit akartam kérdezni.

j3rx6bsjd

Tibor jó lenne ha válaszolnál a kérdésre![#ejnye1]

000000000

Beállíthatod, hogy mit csináljon 0.1s-től
napokig.

svejk

Nem állandóan írtam hanem egyszer és azért kértelek meg hogy segíts eloszlatni ezt a kételyemet. Azt is írtam hogy nem én terveztem a szervohajtást én csak alkalmazni bróbálom minél költségkínélőbben hobby célra.

D.Laci

Eléglet volna megkérdezni hogy belehet e állitani hogy x időn belül mit csináljon!
A vállasz: be lehet állitani,

D.Laci

Svejk Művek-töl való:)
Nem nehéz beállitani.

000000000

Bocs, belefáradtam ..., egy kis erőt kell gyűjtenem.

D.Laci

Egyet értek veled! Mert semi értelme hogy az egyik tengely szerencsétlenkedik "napokig" mig a többi dolgozik. Ha az egyik tengely tovább ment mint a másik akor ugyan ott vagyunk mint a léptető motor...

j3rx6bsjd

Más téma:Valaki próbált már cél IC-vel szervo vezérlést készíteni?A lényege,hogy nem STEP/DIR müködésű hanem soros vonalon csomagokban kapja az infót?(sebesség,távolság,gyorsulás,stb...)

Kristály Árpád

Hallihó Motoros!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NEKEM VAN KETTŐ darab!!!!!!!!!!!!!!
Egy nagy studió magnóból szedtem ki
Árpi

Kristály Árpád

Hallihó Lakatos!
C-sines vezérlésre gondolsz?

000000000

Ott már megint felmerül a szoftver kérdése, amit már lentebb, alaposabban kitárgyaltunk!

j3rx6bsjd

Egy kicsit közérthetőbben.Mi az a C sín?
Én olyan dologra gondolok ami nem STEP/DIR jelekkel komunikál,hanem hasonlóan a "nagy" gépekhez csomag alapú adatátvitellel van megoldva a komunikáció.Annyi különbséggel,hogy az interpolálást és a számításokat a szoftver oldaná meg a végrahajtás pedig az elektronika feladata lenne.Így az előre kiszámított értékeket kiküldené a PC csomagokban a vezérlő pedig végrehajtaná.