Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Estére megpróbálom neked kiszámolni ha a meló engedi, és Tibor45 is segít...

000000000

Mi a különbség a szervomotor és a léptetőmotor között?

000000000

"Hidd el mi szeretnénk a legjobban ha jól ki
tudnánk számolni a szűkös lehetőségeinket..."
Nagyszerű, akkor végre feljtsd el egy Hobby
CNC forgácsoló gépnél a 80W-os motort és
a 4-5 mm-es direkthajtást.
De majd ha jól számolgatsz, előbb utóbb Te is
rájössz erre.

Persze, ha tudok segítek, majd este szóljál.

000000000

Erre is válaszoltam már, csak Te akkor
vigyorogtál egy jót.
Én nem szeretnék helyetted melózni,
megkeresni, menjél vissza pár száz
hozzászólást, megtalálod a válaszomat.

bmejdz9nu

400W is kevés :) ahhoz... meg 1,7/12Nm is...

bmejdz9nu

Ezt vedd már észre: :) és akkor mindent megértesz...

http://gisfigyelo.geocentrum.hu/sarkozy_terinfo/gif/34ckep97.gif" border=0>

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/ServoTopic_20080903.pdf" TARGET=_fnew>ITT meglehet könnyen nézni, hogy Tibor a "bedobált képleteket" egyes elemeit hányszor magyárázta el...
Ha talál valaki egyet szóljon! mert nekem nem sikerült! Na erről ennyit...

HJózsi

Hát ki nem hagynám, ha ott a lehetőség ! ... [#wave]   A Mitutoyót sem tartanám a vitrinben, ha lenne ... [#kacsint]

bmejdz9nu

Láttál már valamelyik külföldi hobby CNC-s oldalon ekkora "elmizést" a semmin? Ilyen Egységugrásokat :)

HJózsi

Te Péter, kevered a térinformatikát a szervó hajtással...
http://gisfigyelo.geocentrum.hu/sarkozy_terinfo/tbev.htm" TARGET=_fnew>Az összefüggés Dr Sárközi Ferenc oldaláról származik

bmejdz9nu

Nem mindegy :)  
Majd keresek másikat...
A Rexroth oldalán próbálkoztam először, utánna a Siemens oldalán... de érthetetleneket nehéz fogni... megértheted :)
De még veszek egy idegen szavak szótárát (is), hogy abból idézzek nektek :) nehogy... :)

bmejdz9nu

HJózsi

Az biztos, hogy a tudomány összegyűjtése hobbi oldalakról sokkal nehézkesebb, mert profin hozzáértő kevés van és nem végtelen az ideje...
Egyébként volt szó egységugrás terhelésről, de a sok kezdőt nem akarták csigázi vele, egyszerűbb dolgok is kiverték a biztit...  [#idiota] hozzájuk képest már egész jó itt a műszaki szinvonal...
Szerintem Tibor45-öt a legjobb szándék vezérelte, amikor az egységugrás tesztet megosztotta a közösséggel és megmutatta mi az a legextrémebb de mégis egyszerű vizsgálati mórszer ami megmutatja rendszerünk korlátait, gyenge pontjait. Ha barátibb légkörben menne a csevej, még rengeteg ehhez kapcsolódó hasznos infóhoz juthatnánk, de úgy tűnik a cél egymás biztijének kiverése, nem a szakmai fejlődése a nem szakmabelieknek... [#ijedt][#wilting][#rinya]

HJózsi

Tehát akkor 1-esben vagy 5-ösben gyorsul jobban egy autó álló helyzetből?  
Áruld már el szegény topik olvasóknak! [#falbav]