Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Frekivaltok/" TARGET=_fnew>Itt van nálam egypár... de nem túl nagyokról...

000000000

Köszi! Át kell néznem őket...

bmejdz9nu

Nem tudom... lehet... de gyorsítanak és lassítanak a motorok rendesen... és még nem volt Fet csere :)
400W-os, 1,6Nm alapnyomatékú (12Nm csúcs) 85V-os SanyoDenki 2400rpm-re és vissza 40ms alatt mechanikával...
A forgórésze a motornak kb. 2 kiló... a motor 4Kg... 16-os tengely...

svejk

Ha lesz komplett gépem tuti megcsinálom..
persze ezt nem leht sorozatba gyártani csak mint lehetőséget felvetni.
Ha a töltés rendben egy zselés akkupakk élete 3-5 év .
Mondjuk 6 db 12V/Ah az 80-85 V ára kb.
15 ezer Ft, és kivehetsz belőle csúcsban 40-50 Ampert símán.

000000000

Lehet, hogy csak nagyobb tömegek fékezésénél jönne elő a gond (a kapcs üzemű táp sem tartalmaz fékellenállást)! A probléma adott, nem én találom ki (még nekem sincs gondom, de már felkészülök rá)...

bmejdz9nu

Mennyi lehet ez kondi kapacitásban mérve? :)

000000000

És milyen jó szűrőkondi!!!

bmejdz9nu

Valami bika próbapad van már?

svejk

mindegyik elérhető a net-ről, de az alpja mindnek ugyan az.
a DC sín feszt figyeli és egy határ fölött egy méretezett nagyteljesítményű ellenállást kapcsolgat rá egy igbt(fet)-el pwm üzemben.

000000000

000000000

Sajnos nincs rá pénzem... de majd egyszer!
Talán P2Q-val fizetek majd érte...[#smile]

bmejdz9nu

Ha kell ez... ez így a legkorektebb megoldás...

svejk

Egy-két low-esr kondi mindenféleképpen kell, de valóban egy jó állapotban levő akksi nyeli rendesen az áramot

svejk

Töredelmesen bevallom ehhez nekem elő kellene venni egy két könyvet hogy kiszámoljam ..:(
Illetve azért egyik a másikat nem helyettesíti teljesen.

svejk

Hídvezérléstől függően léphet fel a probléma.
Alapvetően akkor van a legnagyobb gond ha valami miatt lezárva kerülnek a fet-ek a motor meg ment előtte ezerrel.