Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Lehet, hogy megpróbálom...
Előszőr legyen kihozva a komplett Vezérlő, aztán lehet "ragozni"![#vigyor3]

svejk

Igen mondjuk ezt még csak Te tudod hogy működik..:)
Csinálj valami egyszerű blokvázlatot a periféria illesztéséről kedvcsinálónak.
Persze egy alapkapcsolás nem árt, azt az UHU-s is adott a kezdetekkor.

000000000

[#eljen]
Végül is miért ne?...

svejk

Örülök hogy rugalmasan látod a kérdést, és hogy egyáltalán folytatod a vezérlők fejlesztését.
Az utólsó időben már azt hittem átpártolsz teljesen a modellezéshez :)

000000000

Néha kell kikapcsolódás is![#papakacsint]

bmejdz9nu

Akkor ez lesz PID Controller IC is külön (is)??? Igencsak úgy látom az írásaidból... [#vigyor]

1. #5435: "A földbe akarom döngölni az UHU-t (is)!!!"

2. #5479: "De úgy tudom UHU-bácsi ezzel nem foglakozik...mármint a support-tal... "

Azaz úgy látom tetszik neked "ULI bácsi" ületi modellje.  
Ő maga írta mennyi chip-et adott el... én már kiszámoltam a profitot...:) Már összejött egy új "Mercedesre való"... :)
... és mindezt úgy, hogy "pákát" sem fogott a kezébe... A "support" is a német fórumon csak hobby neki... olvastam az írásait...

000000000

Viszont nagyon kellene egy jó Dump áramkör! Lehet, hogy az lesz a következő...

000000000

bmejdz9nu

Sok-sok kondi nem jó(jobb)?

bmejdz9nu

Ne csak a "kis hazánkban" gondolkodj...  
Ha kell "Ebay eladási segédlet" szóljál... ne feledd... ott a monitorodon az egész világpiac !!! ... és működik...

000000000

Hogy méretezed (1 kondi= 1kg fékezéséhez, 1s-ig)?[#buck]
Jobb lenne nem elfüstölni, de valahogyan kézben kell tartani a rendszert! Még nem tudom, nem volt időm foglakozni a probléma megoldásával, de már szükségessé vált, ilyen teljesítmények használatánál!

000000000

Olvasol a gondolataimban?...[#circling]

bmejdz9nu

Nem tudom milyen Fet-ek lesznek benne, de 90V-ról még mehet felfelé gond nélkül is... vagy?

000000000

100V-os. A 90V határadat, nem kéne kockáztatni...
De olyan Dump kell, ami "programozható" bármilyen tápfeszre (a töbség nem 90V-ot fog használni)!
Lehet, hogy valami olyasmi kéne, hogy egy rakat kondi és ha a fesz még ez után is emelkedne egy beállított szint felé, akor bekapcs "villanytűzhely"... csak agymenés...

bmejdz9nu

Persze... :) szoktam...:)

Egyszerű a képlet:  
pl. 100 vezérlőt "átvergődtetni" drága csomagban a világon X pénzért... vagy 1000 IC-t küldeni X/4 pénzért egy olcsó ajánlott levélben...  
Itt meg a teszteléshez minden adott... gondolom ezt is érted... = több haszon és nyugis élet... [#smile]