Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha igénylik, készítek egy picur adapter nyák-ot amit a meglévő csatira kell rádugni és lesz rajta opto (+R) és 1 hüvely + jel csati.
filléres dolog...

000000000

Most várom az első soroaztú full nyákokat és szedem össze az alkatrészeket. Utána ha már mind a kezembe van, tudok összeadni.

000000000

Hát jó eredményt csak profi, erre tervezett cuccokkal lehet elérni (a dsp direkt szervora van tervezve és eszméletlen gyors)! Csak meg kellett tanulnom hozzá C-ben programozni (is)...[#fejvakaras]

000000000

A Step "szorzás" miatt az Encoder oldalon szükség van a tartalékokra...
Sokat tanultam a P2S-ből...

svejk

Miért?
Éppen az  50-szeres szorzó miatt jó akár ahhoz a "vacak" WinPCNC-hez is :)

svejk

A huszárvágást az optocsatolás elhagyására gondoltam..
Biztos emlékszel rá, már az első szervodnál értetlenkedtem hogy miért nem a cél PIC-ekkel csináltad.

bmejdz9nu

Nem fogják igényelni...:)  
Mert nem tudják azonosítani a hiányából (estlegesen) keletkező problémát.
Azaz ha "hurok" alakul ki és nem fogják (maguktól) azt mondani: igen kérek egy optopanelt...
Igazad van abban, hogy az estek többségében (talán) nem kell... de mivel "filléres"... kevesebb "rizikó"... kevesebb megmagyarázhatatlan probléma... azaz kevesebb support probléma neked... = ingyen van.

bmejdz9nu

Szorzás: Jó... persze tudom... :) Nagyon jó!

000000000

A panel filléres, az opto (nagysebességű) ,már nem, és az "olcsóbb" opto, meg visszafogja az egészet!
Ráadásul a jelenlegi P2B-hez sem illeszkedik (nincs értelme)!
Sajnos az árak erősen nyomottak és erre is gondolnom kell...

svejk

Szerintem opto nélkül kevesebb a megmagyarázhatatlan probléma..
Ninc szintillesztési probléma, lebegő bemenet..

Csak baj esetén a visszahatásokkal lehet gond, de ma már egy használt alaplap (lásd adok-veszek :)) olcsóbb mint két jó minőségű opto.
A külön LPT portról nem is beszélve.
A tendencia az a gépépítők körében ahogy én látom hogy a gépet teljesen beépítik a CNC-be, és másra nem használják.

000000000

Természetesen itt sem direktbe megy a Step/Dir jel a vezérlőbe! Van védelem még olyan is, hogyha a tápvezetéket rádugnák a Signal bemenetre (azt is kibírja)!

svejk

Szerintem mindenféleképpen gondold át az UHU üzleti mintáját.
Szerintem van itt sok ember aki az elektronikát szórakozásból maga szertené elkészíteni. (persze Te ismered jobban a visszajelzéseket)

000000000

Ezen még gondolkozok...lehet..
Csak az a problémám, hogy (szerintem) igen részletes idődiagrammot, vagy mintakapcsolásokat kellene ahhoz megadnom, hogy gond nélkül illeszteni lehessen hozzá "külső" egségeket. Igen komoly doksit kell ahhoz készíteni, hogy megerőltető support nélkül el lehessen adni ilyet! De lehet, hogy túldimenzionálom...[#nemtudom]

000000000

De úgy tudom UHU-bácsi ezzel nem foglakozik...mármint a support-tal...

svejk

Ha jól meg van írva a vezérlő nincs túlbonyolítva a kezelés nem is kell support, majd az emberek egymást segítik....