Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Nálam a sok kondi bejött...  
(persze a kapcsoló üzemű táp továbbra is a kedvenc - 85V-ig -... de ahhoz is jó...)
Vettem is 100-at (5600uF/100V), de mások nem így látják... ezért aztán csak 20-at adtam el... :)

Fet... Úgy kell csinálni a paneltervet mint a német változatú UHU nyák... jó bele az IRF540 és az IRFP260-is! kicsit több furat :)... Kinek, hogyan, mihez...

000000000

svejk

Nem vészes, nézz meg egy frekiváltót és az a megoldás tökéletes.

000000000

Nekem lesz egy jó Vezérlőm, fix paraméterekkel, a különlévő DSP-vel meg mindenki olyan nyáktervet készít amilyet csak akar (és tud megfelelő zavarvédelemmel)...[#crazya]

000000000

Jó ötlet! Van esetleg rajz a neten ilyesmiről?

svejk

Ezt már többször felvetettem, sőt le is copyright-oztam :):)
Gyors feszültség korlát akkor is kell, de a nagy dolog az akkusban az hogy nem kell batár táp. A hirtelen gyorsításokkor a több tíz ampert tudja az akkuból venni.
Innen már csak egy jó akku managment kell, de Te olyat már úgy is csináltál...

svejk

Bizony egy jó végfok elkészítése sem piskóta, különös tekintettel a nyáktopológiára több tiz amper és volt felett.

bmejdz9nu

Dump áramkör:
Egyébként a Geckoban is "csak" IRF540 van... és nem megy el 85V-ról nálam 400W-os motorokal, pedíg nincs kegyelem nekik :)
Nincs is teleírva a cnczone az ebből fakadó "gondokkal" ...

svejk

Tanulmányozd a frekiváltók tömbvázlatát, általában a gépkönyvek tartalmazzák

000000000

Juj de bonyolódik a dolog! Azt hittem egyszerübb...[#vigyor2]
Bocsi, a license díjjért majd üzenj![#vigyor3]
Az akkuval csak az a baj, hogy idővel tuti, hogy kinyiffan és a nagyobb feszhez soros cellák kellenek (akku telep, helyigény, és kezelése)! Egyébként az ötlet tényleg jó lenne (bár nem épp hobby cnc már az eredmény)!

000000000

Hát ez-az! A fejlesztési idő 80%-át ez vitte el!

000000000

000000000

Sajnos nincs frekiváltó gépkönyvem (sem)! Le lehet tölteni ilyesmit (persze amiből érdemes mazsolázgatni)?

bmejdz9nu

Ez az akku... persze jó... de nem "szalonképes" megoldás... Persze egy zsák kondi se...  [#smile]
Látom előre az user manual-ban: vegyél 7-8db 12V-os olcsó akkut a Tescoban... majd... :)

000000000

A kapcs. üzemű tápod biztos leszaqbályoz gyorsan... lehet, hogy ez a megoldás?