Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Hát ez az: "szinte el vannak rémisztve a szervotól" pedíg... megy a dolog...
Csak olyan lehetetlennek van beállítva "story", hogy csak villamos mérnöknek való... pedíg ez (így) nem igaz... legalábis én (így) gondolom...

dg8n4i8x

Távol áll tőlem, hogy megsértődjek.. :) Egyet értek veled teljesen! Igaz nem vagyok otthon szervó témában de sokat tanultam itt róla... Bizonyos fokig olyan vagyok mint Péter, nem hiszem el csak amit látok megtapasztalok... Ezért is szeretnék egyre inkább egy "olcsó" szervót összehozni... Eddig az UHU tűnt számomra megfelelőnek... Kiváncsi vagyok Hjózsi mit tud kihozni belőle! Én azt mondom, hogy a hobby világban kompromisszumokat kell kötni vagy inkább kénytelen vagy rá... Mi hajlamossak vagyunk elmenni odáig, hogy ha egy gépben nincs golyósorsó akkor az s@rt se ér stb., pedig ez itten kérem a hobby cnc... :)))

dg8n4i8x

Ha én csinálom a nyákot akkor már csak 25 az a 40 nem? :) Persze alapanyag ott porosodik a polcon hozzá (gyorsmarató, fotolakk stb.)

000000000

150W ; 30V ; 5A ; RPM 3000 ;0,38-2,9 Nm ; tengely 8mm 33600 Ft kiszállítással.Az encoder jumperolható.

http://i262.photobucket.com/albums/ii98/body_026/DSCF0849800x600.jpg?t=1201638852" border=0>

000000000

Most már értem, miért nem lehet a Geckot másolni.Vettem egyet kíváncsiságból, a Profi2S Servo ne legyen egyedül.

dg8n4i8x

Péter UHU-ja ha jól értem 3 tengelyre jött ki negyvenből! Jól értettem Péter?

svejk

Akkor oké!
Biziny-bizony hobby..
Sokszor én már két fórumot javasolnék, külön a 100 ezer alatt és felett, és tanult vagy nem tanult emberek.
Persze én biztos mindkettőbe beleokoskodnék..:)
Az uhu-ról még annyit hogy alapjába véve teljesen jó dolog. Akitől én vettem egy chippet az évek óta használja.
Én ugyan nem próbáltam ki, és valóban vannak furcsa dolgok a "gyári" ajánláson, de egy kis odafigyeléssel megoldható minden.

svejk

dg8n4i8x

Ennyi ember csak nem hagyta átverni magát... :) Ha nem lehetne használni már rég eltűnt volna  a "piacról" gondolom...

bmejdz9nu

Ez igaz...olcsóbban is lehet... ha megy... kisebb motorokhoz valószínúleg... de majd Józsi jóvoltából megtudjuk... remélem.  
Ő sem az a fickó aki nem tudja (fel)vállalni magát és tetteit... :)

Tudod itt sokan vannak akik megcsinálják (avagy megcsinálnak valamit) és utánna természetesen jó ... mert ugyebár amit (Ő) csinált...  
... az ugyebár nem lehet rossz... :) (mint én amikor kerítést festek... na az olyan mintha Munkácsi csinálta volna...:)

Na én megcsináltam (bagoly :) és tudtam azt mondani: Uraim ez (így) "sánta veréb"... most itt tartunk...

Nekem van egy referenciám :)... szerintem magas ill. megfeleelő mércén... és ez lehet a bajom...

bmejdz9nu

Mágneses állítható encoder... de ez még nem minden... terheld... vizsgáld a dinamikát...

dg8n4i8x

Nincs is ezzel baj! Én is nagyon várom Józsi eredményeit... Egyenlőre nem tervezek kw-os motorokat használni, lehet ezért nekem megfelel majd... Amúgy úgy vagyok ezzel, hogy itt az is keveredik, hogy fejleszői szemmel, vagy felhasználói szemmel nézek egy vezérlést... Akinek az elektronika az elsődleges az úgyis azzal foglalkozik, hogy mi nem jó benne, mit lehetne javítani még... Nekem a cnc az elsődleges, ezért tőlem aztán az se érdekel ha mókusok számolják az encoder impulzusokat a fekete dobozban, csak működjön megbízhatóan... :)

bmejdz9nu

bmejdz9nu

bmejdz9nu

Olvass bele a német fórumba... és gondolj bele abba, hogy minden más nincs... :) akkor? pörög a motor! Hurrá! :) 1 sör, és Made in Germany.(?)