Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Az IRF-el egyetértek! Nem akarok feltalálni új fetmeghajtást, egy az egyben azt tettem bele amit a dokumentáció javasol, csak a holtidő vezérlést csinálja a PIC mert hardverből tudja, (lefagyástól függetlenül).

000000000

Peter, linkeld be legyszi az UHU vegfokat, amirol megy a beszelgetes! Lemaradtam rola...

000000000

Péter! nézd át az új dsPIC30Fxxx-eket! ezeket direkt servóra tervezték (én is ezt használom)! Csodálatos cuccok (dead time, 6 PWM, Encoder bemenet, 30MIPS, stb.)! Csodálatos cuccok és messze zajbarátabbak mint a 100 éves 74LSxx-masinák! milió PWM-es védelem (még a reset alat iss definiálható FET meghajtási állapotok, hogy még véletlenül sem lehessen összecsattanások)!
Már 21. század van (lejárt a 74-esek kora)! Márpesig a Firmware-val lehet egy vezérlőt finomhangolni és tudását szintentertani (a hangolhatóságról ne is beszéljünk)...

000000000

Hát persze... ... Ezért is van Magyarországon van a legtöbb "szervógyár" :)  
Számold meg hány van pl. a németeknél = ULI...  
Aztán európában? Aztán a világban... Bezzeg mi magyarok! ...  Biztos genetikai adottságról van szó... :)  
Ez nem genetika, hanem pénz és a szabadidő hasznos eltöltése.
Németo-ban az ilyen szivonalú mérnökök (Magi I. Tibor45. DLaci Trapista ...sorolhatnám) nem foglalkoznak otthon még fejlesztgetésekkel mert a munkahelyükön megkereset jövedelmet délután és hétvégén kikapcsolódádra költik.
A többiek meg megveszik a piacon (Ebay.....)
Nálunk viszont érdemes büttykölni mert nem drága a szabadidő! Meg aztán sokan tényleg szeretnek bütykölni.
És "tyutyi" is jól látja, van olyan jó nálunk némely szakterület oktatása mint odaát.

000000000

"Nem a 16f84-bol kene kiindulni."
Ez így van, de itt erről beszél a Tataitól
kezdve Mindenki, nem tudom miért keversz ide
egy más kategóriát.
A DOS-t meg úgy látom nagyon lenézed, szíved joga. Haladni kell a korral, meg a csicsával.
Az analóg és digitális technika, és a célhardver
és rugalmas felület aránya a csicsa és
célszerűség egy nagyon komplex kérdés, nem
hiszem, hogy az optimumot itt eldönthetjük.

e3h0cv4ph

Ez már (majdnem) forog! :)
Pre béta 1.0
http://cnctar.hobbycnc.hu/tatai/pic/servo1.JPG" border=0>
A Péter kedvéért potméterek is kerültek rá, de választható, hogy gépről állítgatod a PID-et vagy potikról.
http://cnctar.hobbycnc.hu/tatai/pic/servo2.JPG" border=0>

000000000

Egyaltalan nem nezem le a dos-t!!!Sot ha hiszed ha nem tcnc-t hasznalom.En arra celoztam hogy dspic ben minden benne van,ahogyan Istvan irta #4127 Es allitom hogy stabilan mukodik ha jol meg van irva a progi meg persze ha a nyak topologiaja jo!

bmejdz9nu

nem tudom, mert nem megy a szerver... keress rá a neten...

bmejdz9nu

Lehet, hogy én ilyen "analóg" fickó maradok?... azaz konzervatív?.. talán persze  túlságosan...
Ha csak be nem bizonyítják az ellenkezőjét... Ami nagyon jó lenne!!! ... és ez nem az én dolgom... :)

bmejdz9nu

Akkor úgy fogalmazok: Ebben a "szabadidő eltöltésben" világelsők vagyunk... mert még kínában sem...

dg8n4i8x

Jól néz ki! Ha szükség van tesztelőre szívesen vállakozom, mint "átlag felhasználó"... :) Szimpatikus a potis beállítás!

crgs7u9wg

a poti akar hiszed akar nem egy teljesen emberkozeli/kozpontu beviteli lehetoseg, sajnos ahogy tibor szokta mondani a sok felesleges csicsa egy alavalo helyre sorolta, de csak azert mert regen volt veluk problema gondolok itt a zajra stb. de ettol meg az, hogy te a kezeddel finoman tudjal valamit forgatva beallitani nagyon is fontos dolog...

000000000

Kecsegtető!
Remélem jó árban lesz!!!

bmejdz9nu

Gratula... de amit írtam... #4051-ben... azt fent tartom...
Tehát a szervótól erőt-sebességet várok... és erről tesztvideókat...

e3h0cv4ph

Oké, megkereslek, ha abban a stádiumban lesz!