Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

IRFP260-nál a "lényeges hasonlóság", hogy IRF540-esel (mint a megszokott háziálllat :)azonos a nyitó ellenállása, de jóval nagyobb áram és feszültség mellett... (ez nem szokott megvalósulni... azaz nagyobb feszültségű FET-nek általában nagyobb a nyitó ellenállása...tehát ha több* kell akkor ez egy jó FET a célra...)
* több = feszültség vagy/és áram.

bmejdz9nu

Nem is tudsz...[#smile]... Mert ez benne a hobby... Te milyen szervóvezérlőt szeretsz? (szeretnél csinálni ill. elképzelni?)

000000000

Jól gondolod, ez úgy rossz, ahogy van, de a megoldás nem egyszerű, persze megoldható, javítható lenne. De miért segítenék a németeknek? Oldják meg, ha tudják [#papakacsint]

bmejdz9nu

Nem a németeknek segítünk! Magunkon azaz most Józsinak, hogy pontosítsak...  
(hamár bagoly reptetést akar tartani, mert van egy nagyobb motorja... és nincsen ehhez vezérlő a piacon... mit tehetne mást?)
A FET meghajtás minden vezérlőben valahol azonos... tehát tanulni lehet belőle és hasznosítani a tapasztalatokat...
Én elképzeltem egy vezérlőt aminek már tudom az elejét... (pl. LS7184) most kialakulhat a vége... :)
Aztán csak közé kell tenni "valami" PID-et... [#nyes] ... Milyen egyszerűnek hangzik... :) :) :)

000000000

Péter, nem ilyen egyszerű a helyzet, ahogy te gondolod, van még egy olyan dolog is a FET-eknél, ami Qg-nek neveznek, ha gondolod olvass utána, a neten biztosan találsz pár cikket.[#lookaround]

000000000

Ja, ha ilyen egyszerű, akkor megnyugodtam [#papakacsint]

bmejdz9nu

A megfelelő FET meghajtó kérdése... nem? Gondolom erre az IRF is gondolt...Persze tudom... nagyobb a Gate "kapacitása"...

bmejdz9nu

Hát persze... [#smile]... Ezért is van Magyarországon van a legtöbb "szervógyár" :)
Számold meg hány van pl. a németeknél = ULI...
Aztán európában? Aztán a világban... Bezzeg mi magyarok! ... [#smile] Biztos genetikai adottságról van szó... :)

000000000

Már tavaly írtam, azóta is azt használom, szépen mocorogtatom 7500mm/min-el [#vigyor5]

Most rámjött a 3D mánia, úgyhogy aluba marok mindenféle ábrákat, csak úgy hobbiból.
Lassan kevésnek érzem a 3tengelyt, úgyhogy hamarosan bővítem 4 és 5. tengellyel a kollekciót.
A CAM progit nemrég vettem meg, most tanulgatom a használatát. Muszáj lesz megtanulni, egyrészt mert nem volt olcsó, másrészt, mert szeretném nagyon ezt a plusz két tengelyt.

000000000

Ja, az IRF gondolt rá, csak a Mr.Uli nem.
Mondom mégegyszer, nem jó a tervezés, ahogy most van erősen kívül esik a bekapcsolási idő az IRF specifikáción.
Minden illesztés kérdése, mivel itt 2 darab IRF termék került felhasználásra, egyenként mindkettő kiválló termék, az, hogy a felhasználó egymáshoz nem jól illeszti őket, az már nem a gyártó felelőssége.

bmejdz9nu

Az a baj, hogy csak rólad tudok... senki mást...
... és még semmi meggyőzőt!!! azaz kézelfoghatót nem láttam róla...
Tudom mi van a weblapon... az kevés nekem... Egyébként amikor nálam járt az volt az érzésem, hogy "bonyolult" és hogy nem nekem való... :)
A potikat kedvelem egy vezérlőn - ez nálam az alap! UHU-n sincsenek potik...(sajnos konzervatív vagyok...)

000000000

Ez inkább tanulmány kérdése és az még mindig magas fokon zajlik nálunk, annak ellenére, hogy a kormány mindent megtesz a szétbombázásra, hogy az utolsó mentsvárunk is összedőljön.

bmejdz9nu

Majd küldünk Mr. Hubert Uli-nak egy-két adatlapot... Lehet, hogy nincs netje?
De van neki mert múltkor levert rólam egy szervómotort az Ebay-on... :)

bmejdz9nu

Ne politizáljunk... attól nem megyünk előre...

bmejdz9nu

[#smile] Józsinak... Kilóra olcsóbb...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Varsanyi%20Peter%20-%20dolgai/IRFP260.jpg" border=0>