Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Ejha! Micsoda jó buliból maradtam ma ki..:) :)
Legjobban Varsányi beszólása tetszett: "szervo nagy hatalom vagyunk"
De tényleg..párszor tíz ember fórumozóból már vagy 5-6 készített működő szerkezetet-most ne azt nézzük hogy kié a jobb és a másiké miért sz@r.
A kivülállókat pedig azért nem értem mert szerintem a 15-50 ezer pénz reális ár értük, akinek ez sok az hajrá fogjon neki, nem olyan nagy dolog az mint látjuk.
Szegény H.Józsi robbantotta ki most itt a témát segítséget kérve.
Visszaolvasva a napi termést, segítő szándékot nem véltem felfedezni-sőt!!
De gondolom azért magánba mindenki megkereste Józsit a jó tanácsokkal-remélem!!

e3h0cv4ph

Jelenleg nem kereskedelmi céllal készül! A robotunkba lesz vezérlő (és oda ugyebár 6 db kell) és nem mindegy az ára! Próbáljuk minimalitzálni a költségeket.

Szedlay Pál

svejk

Gratula! De azért kicsit több önbizalmat :) :) (IC-foglalatok)

dg8n4i8x

"A kivülállókat pedig azért nem értem mert szerintem a 15-50 ezer pénz reális ár értük, akinek ez sok az hajrá fogjon neki, nem olyan nagy dolog az mint látjuk."  
Ha rám(is) céloztál, akkor félreértettél, mert pont erre akartam rávilágítani, mert nagy fikázódás kezdődött egy "bevált" olcsó vezérlővel szemben... :)

bmejdz9nu

[#smile] Azért büszke vagyok... nincs még egy hely a földön ahol a (csecsemő + nyudíjas = 10millió) és kb. minden 2 millió lakosra jut egy "szervógyár"... :)
Számoljunk: ezen az alapon csak kínában 650 szervógyárnak kellene lennie :) de nincs ... :)

Józsi nincs itt... gondolom Józsi a tettek mezein van... Ez jó!

bmejdz9nu

A forgalmazótól... más forrás?

bmejdz9nu

"Bevált és olcsó" ... valamit már megint nem tudok? Mire gondolsz?

dg8n4i8x

Hát a bagolyra... persze ha saját a nyák és stb... vagy valamit nem jól tudok... ?

dg8n4i8x

Na jó, nem mindenkinek vált be... :)

bmejdz9nu

Olcsó? az a három vezérlő ami nem ment... :) anyagárban 40.000 Ft volt és 3 nap munka...
Bevált: hát nem... akkor? itt tartunk... Láttál már működőt?

dg8n4i8x

csak videón... :) de a többit is csak videón láttam működni, kivétel svejké a talin :)

e3h0cv4ph

negyvenezer ??????
nem azt mondtátok, hogy 1 sör? :)
ja persze a tiedbe sok volt az álumínium. :)

svejk

Bocsika!
Nem akartam senkit megsérteni, csak úgy kijött belőlem. Mintha azt éreztem volna a mai termés olvasás közben úgy összességében hogy "gyerünk essetek egymásnak" majd csak lesz egy bagóért.
Nem kimondottan a Te leveledre reagáltam.

Egyébként érdekes ez a szervo téma..
(ezt sem kellene most leírnom)
Nekem a második találkozóra készen volt a gépemen a szervo (bár csak ablaktörlős volt), igaz külső körülmények között nem tudtam élőben bemutatni csak a harmadikon.
Sokáig tabu volt a téma a fórumon is, és hiszem hogy sokszor a nem hozzáértő fórumtársak szinte el vannak rémisztve a szervotól, egy-egy nagyszólamú hozzászólással (még ha az szakmailag megalapozott is).

bmejdz9nu

Korrektul össze lett adva... minden alkatrész számolva (HQ és Lomex)... 3 UHU IC + USA panel (+ rész. szállítási költség).. 12x IRFP260... stb...
Az alu és forr. ón... villanyszámla a pákához :) még nem is volt benne! Tehát ez sem egy sör... :)