Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Belecsaptál a lecsóba fél éve? Megírtad, hogyan kell szervót csinálni... akkor valamiről lemaradtam...
Pedíg figyelek...De igazad van ha tudsz valamit el ne áruld! Mert ez olyan mint a hazaárulás... azaz egy igaz magyar nem játszik csapatjátékot...
Ha zseni akkor úgyis egyedül összehoz egy űrhajót is ... persze erre még nem volt példa... de minden lehetséges!
Hallotad, hogy a Toyotánál egy ember tervezi az összes motort? :) Nálunk meg egy ember tervezi a kalocsai paprika csomagolását...

dg8n4i8x

Nem úgy van!
azaz egy igaz magyar nem játszik csapatjátékot itthon...
Így teljes a mondat :)))  

bmejdz9nu

Most ez mindegy... pontosítok: marad minden úgy ahogy van. (azaz frankón. :) Hogy odáát... csapatban játszik a magyar... mit tehetne mást?  
Felveszi a helyi szokásokat... vagy jön haza...:)
Helybetopi... helybenjárás... persze közben feltaláljuk a spanyolviaszt hetente... és persze olyan dolgogat amik valójában semmit nem érnek...
Na de ez a hobby...

x4rhew5r3

Péter, itt most másról van szó, ha az első indulatok után mégegyszer átgondolod...

bmejdz9nu

Igazad van... ne csináljunk csevegőt a Szervó Topikból.. :) Hátha történik valami szakmai...:)

HJózsi

Szerintem lehet jó mind a kettő... de amit egy mai mikrogépbe beletesznek elő hardware-programozottan, azt bűn nem kihasználni. István is a legkorszerűbbek közül használ, míg a bagoly egy régebbi tipust. Az újakkal sokkal több kényelmi, biztonsági és korrekt vezérlési kérdésre lehet figyelni. A bagoly, az eredeti, pl nem figyeli az enkoder csatlakoztatást, ha jön a step jel és az encoder nincs rajta vagy szakadt, már küldi is a vezérlést a végfoknak, míg be nem telik a hibabuffer. Na most ha ez a max 5000-re van állítva ... Persze egy egyszerű charge-pump kiegészítésel a stop bemenetre megoldható... igazi hobbi, csináld magad vezérlő ( ezzel tökölsz nem a megmunkálással ...  [#vigyor3]) Alkatrész + megépítés, simán ott vagy mint a Profi2S, vagyis ha a motorod nem lóg ki a speckóból érdemesebb a készet. Ha nagyobb az áram, 20A-ig a hüllő). Ha a fesz is megy az áram is nagyobb és van időd, lehet baglyászni, többeknek sikerült, csak szanaszéjjel van az infó, vagy lehet át méretezni, mérni, zavarszűrni.
A vaslogika tipusú vezérlők is jók, nem felejt el semmit és nem is emlékszik semmire, kivéve a potméter állást... és az elég is. Csak  gyíkot jó lenne felhízlalni krokodillá ...[#papakacsint] az orosz oldalon nincs valami "Krakagyil" projekt?

A következő szint meg már túlmutat ezeken ... önkonfiguráló szervóvezérlő, nem is DC nem is mondom ... és már öttalálat sem kell hozzá...

bmejdz9nu

Gondolod ahogy a kocsikat tuningolják, úgy lehetne a gyikot is krokodillá :) nem rossz ötlet... veszek "kutyakaját"...

AutoTuning Setup: Próbáltál már ilyet? Jósnőhöz is jársz? :)

Én a potikat szeretem... semmi "hokuszpókusz" csak tekerem... esetleg filc-el bejelölöm... maga a tökély pedíg ez nem mai találmány :)

Vezérlőt csinálgatni csak egy géphez pl. 3db-ot... ahhoz mazoalistának kell lenni... hacsak nem olyat akarsz ami nincs... azaz különc vagy... :)

Az oroszok... hát igen... berágtak rájuk "GyikLandban"... Majd a G380-as vezérlő... aztán többet nem lesz gondjuk... :)

dg8n4i8x

Milyen orosz vezérlő??? Lemaradtam valamiről?

HJózsi

Betévedtem az oroszokhoz, ők is baglyoznak,  melyik alkatrész hány evro és hol, itt ott igbt ... na elég nekem az angol meg a német..., a spanyol is jó lenne... Habana ugye, nekik is a jég hátán kell megélniük ( mojito ...[#hawaii]) de non hablar ...

bmejdz9nu

UlI azt írta a német fórumon (peters ecke), hogy még (direktbe) egyetlen IC-t sem adott el az oroszoknak...?

bmejdz9nu

Az oroszok mindenből csak egyet vesznek... Ott van csapatmunka :) (persze kínában sincs ez másként :)

HJózsi

Biztos leprogramozzák... abban (is) jók ... Irfan indiában most 7végén teszteli a highpower modifikációt, ö (ők Kreutz-al) szintén saját v. részben saját frimware-t írtak... ja és kiegészítették néhány extrával a kapcsolást is...

bmejdz9nu

Mert az India-i még nem próbálta nagy fet-ekkel?

HJózsi

Ez egy másik nyákterv, két ferritgyűrü is van rajta ... + további okosságokat tettek hozzá... A nyák pdf régóta hozzáférhető, de rajzot-kittet
 csak ha összelőtték a nagymotorral.

HJózsi