Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Látod nem kell ehez az ötödik emelet... Csak jól kell motort választani... [#hehe]

000000000

Sajnos még annyi sem, a fele csak, azaz 0.06Nm
terhelést kapott.
Ezek a tények sajna, de ezt Svejk #2946 adatai
is igazolják. A helyzet az, hogy ettől a motortól
Svejk ablaktörlőszerű motorja is jobb.:)
Ettől függetlenül forog ez a szerencsétlen
motor egy szervokörben is nagy nehezen, de minek....
Ez is azt bizonyítja, ha valami forog, az még
messze van az igazitól. Az ördög itt is a
részletekben rejlik. Nekem elég volt az
adatlapjára nézni, látva a nagy J-t.
Ettől föggetlenül játék hajtásokhoz, kicsi
igényű dolgokhoz talán lehet használni, de
az is kérdéses.

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.de/Electrocraft-E240-servomotor-mit-encoder-cnc_W0QQitemZ300169148001QQihZ020QQcategoryZ124603QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>Na aztán majdnem mindegy... A holland lezérta az eladásokat az Ebay-on! Pedíg még volt: Menge: 663 von 1000 verfügbar... Jobb előbb... mint később... :)

bmejdz9nu

Pontosan. A svejk-nek már szóltam küldjön egy eredeti Svejk(R) morort... kiváncsi vagyok rá... küldök neki egy 96cpr-es encodert, hogy az is eggyezzen... :)
Szerintem kenterbe fogja verni!

Alíg bírtam beállítani a Gecko-hoz... talán nem is sikerült rendesen, mert nem szervó a jellege sem... Az tuti ehhez Gecko-t ne vegyen senki!
(mejegyzem ElectroCraft motort sem veszek... a "márkától" is a hátamon feláll a szőr :)

Talán HD hajtásra jó lesz... szerintem másra pl. egy trapézmenetnél már elhalna... talán SMD beültetőhöz... :) Nagyon light-os feladathoz...

A holland eladott belőle az Ebay-on: 337-et és legalább ennyit azon kívül... vagy mind az ezret?... gondolom sokan elmentek érte...  
Onnét gondolom, mert a szállítási költségre a "szokásosnál" magassabat árat adott meg...

HJózsi

Az encodere jó... tehát már az megérte... de a tapasztalás... az még többet ért!!! [#vigyor2]

A hollandusnak pedig encoderként kellene meghirdetnie, ajándék DC motorral...[#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

Tibor! Azért ne keseredj el, van egy (vagy több)
512-es encodered. Újonnan egy cégnél csak egy
ilyen jeladó is netto 17.000 Ft. Ja és van egy
motorod is, majd ha jön a nyár rászerelsz egy
propellert, és remek hűsítő ventillátorod lesz,
vagy hűtheted vele a melegedő stepmotorodat a Z
tengelyeden. Látod, mennyi ötletem van a
felhasználási lehetőségeket tekintve?[#papakacsint]

svejk

Hozzászólásodban a cinizmust kicsit magamra is vettem, ha így van akkor válaszolok rá értelmesen. Tehát?

HJózsi

" A 240-es sorozat megbízható teljesítményt  nyújt kis méretben, kisfeszültségű, alacsonyabb nyomatékú alkalmazásokhoz. "

http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/ElectroCraft_E240/EC240TypicalApplications.jpg" border=0>

nyomtatók, szalagos egységek, orvosi pumpák ....  

Ebben a tartományban viszont egy elég tartós kivitel...

fs9s63xkf

A 96cpr-es encoder szerintem nevetséges és ezért kaptál ilyen gyorsítás értékeket. A Gecko adatlapján is legalább 200-as encodert írnak, ami még mindig kevés a tapasztalataim alapján. Érdemes lenne szerintem egy 500-as encoderrel is kipróbálni ugyan ezt a tesztet. Persze nem azt mondom, hogy ettől 1Nm-es lesz a motor de szerintem sokat segít.

bmejdz9nu

http://www.geckodrive.com/photos/G340_REV-4_MANUAL.pdf" TARGET=_fnew>2 .oldal...( min. 25 line...)  Valójában a G340-ben volt kikapcsolva a  bemeneti sokszorozó De ez sajnos nem számít... szerintem... sajnos...
Bárcsak más is tesztné... :)

bmejdz9nu

http://5128.rapidforum.com/topic=122970469945" TARGET=_fnew>Kérem röhögni! :).... (link)

... Aztán gondolkodhatnak a németek is mert nekik is van dögivel belőle... :)

http://www.peters-cnc-ecke.de/Forum/ForumNeu/lb3.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Ventilátornak nem olyan jó mert gyenge, tudod propeller és légellenállás...:) Jó tudom nem vagy repülőmérnök :)

Az 512-es encodert nem szeretem, mert se sebesség és nem is kerek érték (persze HD- hajtásnál ez is majd mindegy)... Van itthon szép választék és mennyiség encoderből... ha érdekel... :)

Akkor lennék tényleg szomorú ha nem lennének "rendes" motorjaim... :)  

Én a HD hajtáshoz vettem... ahhoz jó lesz... Tudod HD ház 14-100... ott szinte nem is kell erő... a fordulat miatt meg jobb egy kicst a léptetőnél... :) Tehát "no problem" nekem!  
Én ezt a motort "csak" 2-3x gondoltam jobbnak :)

fs9s63xkf

A G320 doksijában 200-van, én abból indultam ki..:)  
Az eredeti encoderrel nem tudod kipróbálni?

bmejdz9nu

Végeztem. Jöhet a következő tesztelő... :)

3vv2btrhv

mivel én nem tudok belépni légyszi magyarosids min kell röhögni