Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

legalább is nem egyszerű....
pl elfelejtettél a "generátor "belső ellenállásával számolni, ami 5 ohm egyenáramú kapásból.
A generátorok lelkivilága talán még egy fokkal bonyolultabb a motorokénál.

bmejdz9nu

Ennél többet vártam... lehet szidni ... nyugodtam... tudod azt szeretem... :)
De elhatároztam, hogy csinálok egy próbapadot, univerzálisra... (a maradékból) és egy "referencia" generátort is teszek rá... szóval írhatnál valamit...

hyuekyh7a

Nekem nincs a porondon lévő motorból, de valószínű Péternek az a baja , hogy nem fedi a valóságot amit állított róla az eladó!
Amúgy megfelelő áttétellel az erő is megjön, gondolom a többségetek nem egy többszázkilós géphez vette, Ha igen akkor nagyot hibázott [#falbav] Az ár értékarányt kell nézni, ha az enkoder jó már az is valami.

svejk

Kapásból nem vetted figyelembe a "generátor" belső ellenállását (5 ohm).
Egyébként a generátorok lelki világa talán még a motorokénaél is összetettebbb

bmejdz9nu

Pontosan... de a nagyobb Vkrmp nem zavar... ugyis minden szervóhajtásom 80V-ról megy...
Értékarányos így is... HD hajtáshoz meg elég nekem...

bmejdz9nu

vegyek egy kimondott generátort? pl. autó generátort? Valamivel kellene mérni a kiadott teljesítmény... mennyi lesz hasznos... mennyi hő... stb...

hyuekyh7a

Szerintem vegyél egy nagy levegőt inkább, és zárd le magadban ezt a kérdést, már annyi energiát tettél a tesztekbe evvel a motorral, fujd ki magad kicsit, vagy létrehozhattsz egy komplett mérőlabort is csak nem tudom minek, ne feledjük ezek hobbi gépek, ne akarjuk azt elvárni tőlük , mint egy 20 millás megmunkálóközponttól:-))

bmejdz9nu

Jut eszembe a "genarátor" motor alíg melegedett... míg a másik 80-90 fokos lett... míg "megcsinálta" azt a 6,4W-ot...[#fejvakaras]
Akkor hol az energia?

svejk

Tápfesz 80 V.
A 25 kHz-es mach az 512-es encoderrel 2900-as fordulatot enged.
Itt még jelentős ereje van.

svejk

Tápfesz 80 V.

svejk

Tápfesz 80 V.

svejk

Ja azt hittem az ElectroCraft volt a generátor...

bmejdz9nu

nem. belinkeltem... milyen.

HJózsi

Egy horgászdamil teszt? ... 0,5 kg-os lépésekben, a nemzetközi szabvány szerinti 30mm-es átmérőn ... ?  
[#idiota][#gonosz2][#nyes]

HJózsi

Ja, 3 kg fölé ne menj! ...[#kacsint]