Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Most hülyéskedsz Lámpás? Ne csináld már kérlek.

yuagaci9g

Jolvan, na!
Tudod, hogy sovaran figyelem  hozzaszolasaidat, es csak azert nem szoltam, mert meg nem tartok a kiserleteknel. Azert minden infot szurok, es jokat szorakozom.  

HJózsi

Na most, hogy a holland pihen egy kicsit előjött fix árral ( 81 USD ) az angol akitől én vettem : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270188652753&ssPageName=ADME:B:SS:US:1123" TARGET=_fnew>ITT. Kicsit alá kell menni árban ... [#nyes]

svejk

Nálam még kapható egy pár db. 25 eurós (6425 Ft)
árban.....

svejk

Nem tudom Ti hogy vagytok vele de én mindig időzavarban vagyok, így egyenlőre eltekintek az olyan dolgoktól amit nem tudok hasznosítani rögtön.
De majd megpróbálok valamit kihozni magamból...

bmejdz9nu

Én a próbapadot legszívesebben 20-as emelkedésű orsóval csinálnám, de csak 10-es van itthon... jobban kijönnek a hibák...
A német videóján (is) egyértelműen látni a túlfutást... mert egy jó szervómotort a "megállási képessége" jellemez leginkább, hogy azt milyen ramp time-al (gyorsítási/lassítási) tudja...

svejk

Az emberek hajlamosak elhinni amit látnak és nem objektíven levonni a konzekvenciát.
Gondolok itt arra, ha én feltennék egy videót a kis motorról, Te rögtön beraknál egy válszvideót a sanyodenkivel, azt hinnék a kis motort ki kell dobni a kukába.
Természetesen én is szivesen alkalmaznák egy nagyobb esetlegesen túlméretezett motort, de ennek csak akkor jön el az ideje ha mondjuk 25 euró/db-ért tudok abból is venni 50-et.

bmejdz9nu

Nem. Ezt én is természetesen tudom... :) Nem lesz "ellenvideó"...  
Persze bennem van a hba, mert gondolkodás nélkül mindent túlméretezek... Akkor lennék igazán jó (már) ha lenne rutin és pl. ebből a legjobbat tudnám kihozni... de ez sajnos nincs így... :) A rutin és szakértelem nálad van...

svejk

Nem az Tibor45 tulajdonában.....sajnos :(

svejk

Mi csak lelkes amatőrök vagyunk....

bmejdz9nu

Magában is tartja...[#rinya] persze ahogy bírja...[#vigyor2]

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/Iskra_motor/P1180023.wmv" TARGET=_fnew>Na végre megjött a 12V-29A táp... ki tudtam próbálni a motort... :)  12V-ról már igen magas fordulata van... üresjárati áramfelvétel: 20A 12V-on! : :) :)
Tudom nem szervó... de itt volt szó róla ebben a topikban...  
Ez ugyebár nem folyamatos üzemre való motor... de a neten olvastam ha nem 24V-ról hajtják csak max 12V-ról akkor...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/Iskra_motor/P1180023.JPG" border=0>

HJózsi

Nem szorul a tengely ? [#eplus2]

bmejdz9nu

Nem. Nagyon finoman jár... szervó jellegű... de 12V-ról is melegszik... tehát csak mobil daruhoz vagy csörlőhöz lesz jó...

HJózsi

Vagy bikaforgatóhoz ... azt a videót láttad? Csapatépítő training ... Mikor elutaztál tettem be a topikba ...