Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Majd kapsz te szervo jellegűt a Tibor45-től :) :)
Ez soros motor nem?

HJózsi

Péter kedvéért http://www.videonezo.hu/members.uploader/Csapatepites_bikaval.wmv" TARGET=_fnew>Csapatépítés bikával  reloaded...
Ez a DC motor egy ilyen szerkezetbe talán elmegy, áttételezve ... [#nyes][#nyes][#nyes]

bmejdz9nu

Nem hiszem... sima motornak néz ki (persze ez az áram... de nem fut el..)... Szervó jellegű azaz simán lehet tekerni a forgórészt... persze nem kis súlyú és nem "kispályás" alkalmazásokhoz...
Csináljak egy "spulni" tesztet vele...? Kellenének a világ legnagyobb Fet-jei... [#wink]
De tényleg örült erőt tud*(hat) egy rövidebb időre... *meg sem merem fogni a forgórészt... :)

ebalint

Üdv mindenkinek!

Péter küldtem 1 e-mail-t.

ebalint

svejk

svejk

svejk

Magyarázat a videókhoz:
Semmi tudományos megközelítés vagy előre számolás, ezt találtam a garázsban.
Az orsó menetemelkedése 12.7 mm (nem elírás!, 4 bekezdésű)
Egy kuplungon keresztül 1:1-ben hajtja a motor (nincs áttételem, illetve bonyolut lett volna, vagyis egy kicsit kelljen számolnotok az erőket :)
Mach3 beállítása:  
osztás: 40,31496063 step/mm
sebesség: 25400 mm/perc
gyorsulás: 4000mm/sec/sec    kb. 0,1 másodperc alatt gyorsul fel a mx. sebességre.
A fenti beállitással a max. motor fordulat 2000 ford/min .(lásd.  kép034 videó)
A mozgatott súly: 4 kg

A kép035-ös videón a max sebességnél a motor áramfelvétele látszik, lefelé kb 1A, felfelé kb 2 A
Ez lehet a max. üzemi terhelése a motornak. Tessék a menetemelkedés és a sebesség alapján kiszámolni hogy mit is akartok a saját mechanikátokkal.

A kép037-es már veszélyes csak azért csináltam mert varsányi barátunk azt mondta ennek a motornak nincs is csúcsnyomatéka.
A teher egy 17kg-os gépsatu.
először 8500-as sebesség, fel majd le, aztán 25400 fel és itt leoldott a sok hibától, és el is engedte. Látszik ahogy visszahajt.

A kép038-as videón már visszavettem 12700-ra a sebességet ezt tudta tévesztés nélkül, persze ez is erős túlterhelés a motornak.
itt már felfelé 6 A-t vesz fel a moci ,sőt az állvatartáshoz is 2 A kell.

bmejdz9nu

Na végre valami! :)
Most töltöm le... :) aztán "átcsinálom" wmf-nek akkor kisebb és gyorsabb lesz.......

svejk

Ja és még egy : A DSSC vezérlő tápfesze 80 V.

HJózsi

Gratula!!! Megnyugodtam, fogja bírni a kis esztergát... A gépsatus videó mehetne a Youtube-ra, de legalább a német cnc-sekhez... [#eplus2][#eplus2][#eplus2]

bmejdz9nu

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/ElectroCraft/er%f5fitogtat%e1s/" TARGET=_fnew>Svejk E240 teszt videó-i avi és wmf formátumban.... ugyanott !

svejk

Ennyi tellett tőlem...
Ahhoz képest hogy nekem nincs is ilyen motorom, csak a beszerzésben segédkeztem.....

bmejdz9nu

írnánk ám, de nem megy a fórum...
Az erő lenyügőző... az nagyon jó, hogy a te vezérlőddel sokkal jobban megy! (mint a Gecko-val)
Jó lett volna egy videó a végeken egy kis szünettel, és az objektív a kupplungon... :)

bmejdz9nu

írnánk ám, de nem megy a fórum...
Az erő lenyügőző... az nagyon jó, hogy a te vezérlőddel sokkal jobban megy! (mint a Gecko-val)
Jó lett volna egy videó a végeken egy kis szünettel, és az objektív a kupplungon... :)

svejk

Ez nem vezérlő kérdédse...
Rosszak a fényviszonyok