Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Hát, nem tudom neked mi egyértelmű ezen.
Nekem ez a kép arra volt elég, hogy felkeltse a kíváncsiságomat. Aztán most úgy maradok, mert a "valahol ezek között" nem vezetett eredményre, a kép link meg error 404-re mutat.

A kép egy olyan nem hétköznapi összeállítást ábrázol, ahol nem kell attól tartani, hogy beszól a táp áramkorlátja, vagy megpukkad a végfok. Amatőrtűrő. Ez tetszik benne. Még az egyenirányítót kéne zárlatbiztosra cserélni, és a pilincka munkaáramú vezetékezést rendes minimálhosszú vörösréz sínekre, legalább a trafótól a H hídig. Aztán jöhetne a motorteszt, tárolós szkóppal. A motor tranziens áramai érdekelnének reverzálás közben. Hogy mekkora és mennyi a lecsengési ideje.

HJózsi

Feltette a http://www.dr-l.homepage.t-online.de/servo-test.wmv" TARGET=_fnew>VIDEÓt is ... ahogy kell a kisérlet elejétől a végéig ... [#nyes]

bmejdz9nu

[#taps] Na ez nem semmi, de még 5x megnézem! [#wow1]Jó lenne Ha valaki magyar is csinálna egy (jó - jobb) tesztet az ElectroCraft motorral és feltennénk nekik... [#smile]

eivmhrm04

Hozzám/Komárom/az is közel van.

000000000

Józsi és Péter!
Töltsétek fel nekik a 9 nappal ezelőtt
készített 15-20 Hz-es Electrocraft videót,
csodálkozzanak a svábok is, hogy van
egységugrás teszt is a világon.:)

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/ElectroCraft_E240_Motor/" TARGET=_fnew>Megvolt! Ez az egész könyvtárat belinkeltem.... ebben van! ---- https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/ElectroCraft_E240_Motor/ElectroCraft_Full_Video.wmv" TARGET=_fnew>..... Ez az.... itt, egybe.
De látod nem tört ki egységugrás teszt láz Deutschland-ban...
Egyébként végigolvasgattam a szervós dolgaikat... Hát elég fanatikusak... UHU aztán slussz...
Amit ULI ír nekik az "szentírás", persze elég gyakorlatiassan magyaráz... és semmi képlet, sőt még közbe egy egy jó viccet is elsüt nekik... tehát jó...

Hubert Uli, az alkoholista - ilyen fiatalon :)... 6000 sört kapott már... az is leírta (egy összesítésben) melyik országból mennyit... a legtöbbet a németeketől, de sokan vesznek chip-et, de a fiókban végzi (min.) több mint a fele...
https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/www.uhu-servo.de/huber2.jpg" border=0>

000000000

Ja értem, ezt nem tudtam.
Náluk úgylátszik akkor, nagy az egyetértés.
Nincsen annyi fajta szabályzójuk, és
eltérő vélemény, nézőpont, mint itt nálunk ezen
a fórumon.:)

bmejdz9nu

pontosan... olyan mint a szocializmus... pl. a "gecko" szóra csak alig van találat.. :) De ennél bonyolutabb a dolog ha jól látom...
Más a felfogás... egy hobbystának kötelező a forrasztás... meg nem tudunk mi? érted...
De WinPC-NC-re rengeteg sok ezer! [#vigyor2]

svejk

Sziasztok!
Varsányi Péter!
Tudod te hogy a pánikkeltés büntetendő cselekmény?
Már-már én is elhittem hogy nem jó semmire ez a moci..
De csak erőt vettem magamon és összedobtam egy vezérlőt és csak ugy az esélytelenek nyugalmával kipróbáltam.
Most még csak az álló helyzetben próbálgatom mindössze 35 V-ról, de nem tünik ez olyan rossznak mint ahogy lehúztad.
Nekem eddig is vacak motorom volt a gépezetemen, szerintem rosszabb ez sem lesz, de nyugtával a napot.
Csak nem bírtam ki gyorsan leírtam a kezdő tapasztalatokat.  
Folyt majd köv. de éjszakás voltam és még nem aludtam.

bmejdz9nu

Nem jó! Küldök egy Geckót és meglátod... [#rinya] Látod a németnek is jobban ment!
Na lássunk valamit!? Cáfolatot!
De mentségemre többször is leírtam, hogy P+I+D azaz PIC-es vezérlővel amit hozzá lehet állítani jó lehet! De nekem nincs olyan most... de ugylátszik senkinek sincs egyszerre motorja és vezérlője? Tehát a kutyát sem érdekli? (csak a Német-et...:)

Mutass valamit... aztán betesszük a németeknek is... :) Hadd nyugizzanak... :)

000000000

Hát az a 0-pont piszkosúl eltolódott![#nevetes1]

svejk

Nem a geckoval van ott baj ,hanem a megözelítéseddel.
Te mindjárt egy 200 w-os bautz motorral kezdtél, ahhoz képest persze fika...
De én végigjártam a szamárlétrát és én tudom becsülni a kicsit is

bmejdz9nu

280W... kikérem magamnak... [#nevetes1], de komolyan nem bírtam jobban hozzálőni...
és a generátoros teszt? Tibi sem írt ezzel kapcsolatban semmit! Tök hüleség?

HJózsi

Úgy látszik nem abszolút nulla, hanem mozgó ...[#buck] Péter gyorsan felfedezte a megoldást : nézz be fordítva a topikba... ne a végén, az elején ... legalább megtanulod ... [#eplus2]

000000000

"Tök hüleség?" Az. Szóra sem érdemes.[#nyes]