Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

lehet, hogy más... szerintem ezek specializálják a megrendelőknek... De a szállítása ennek kicsit húzós az USA-ból... ezt még az "aranykorban" vettem, US postai áremelés előtt... :) Persze ez a motor azért nem mindennapi és ezért nem mindenhová jó ezáltal...

bmejdz9nu

Legalább tudom most, hogy a csúcsnyomatéka 12,5Nm... ez is valami... de a SanyoDenki is pont 12Nm-es... Tehát akkor a teszt? Tibor?

fifp6rjch

Na igen. De a sorozatszám utólsó számsorának emelése, általában csak kisebb változtatásokat jelent. Elképzelhető, hogy csak erről van szó.
Ha a konstrukciót és a működést jelentősen befolyásoló változtatás történik egy terméken, akkor általában a sorozatszám első számsorát is emelik.

bmejdz9nu

Ez sem 100%... De egy "gyűjtő" először vesz aztán gondolkodik ... [#nyes]

000000000

Persze hogy van, egyértelműsíti, melyiknek
jobb a nyomaték állandója. Ez nem csak a
a névleges feszültségtől függ, sok minden
mástól is.

fifp6rjch

HJózsi

6nap 20 óra.. kiváncsi leszek a végére, bamba -nem bamba ...[#eplus2]

000000000

Persze hogy van, egyértelműsíti, melyiknek
jobb a nyomaték állandója. Ez nem csak a
a névleges feszültségtől függ, sok minden
mástól is.

fifp6rjch

Na azt hiszem, holnap előbányászom a harcskocsi lövegstabilizátor mocimat. 3 kivezetéses, kétirányú 24V DC, 400w, olyan 18.000 körüli fordulattal.
Na meg is van a holnapi unaloműző [#nyes]

svejk

Jó, akkor az ampermenetet egyenlőre hagyom..
Nézzük ezt a nyomatékállandót..
A mértékegysége Nm/A, tehát mondjuk 0,1 Nm nyomatékot ad 1 A áramerősség hatására.
tételezzük fel hogy az egyik motor dupla névleges feszültségű és a két motor egyensúlyban tartja egymást a soros kapcsolásban.
Melyik a erősebb motor?
A fele feszültségű mert arra üzemi körülmények között dupla áramot engedhetünk, nem?

svejk

Jó, akkor az ampermenetet egyenlőre hagyom..
Nézzük ezt a nyomatékállandót..
A mértékegysége Nm/A, tehát mondjuk 0,1 Nm nyomatékot ad 1 A áramerősség hatására.
Tételezzük fel hogy az egyik motor (közel azonos teljesítményűeket feltételezve)
dupla névleges feszültségű és a két motor egyensúlyban tartja egymást a soros kapcsolásban.
Melyik a erősebb motor?
A fele feszültségű mert arra üzemi körülmények között dupla áramot engedhetünk, nem?

bmejdz9nu

Most minenki ráhajt? Nekem végül is van egy... :)

000000000

Rossz az alapfeltételezésed, mert ha azonos
a teljesítményük, de fele a névleges fordulatszám
az egyiknél, akkor nem lehet azonos a
nyomatékállandójuk sem.

svejk

Hiszen éppen erre akartam kilyukadni.
Tehát két nem egyforma motort hiába kapcsolok össze csak azt tudom meg melyiknek nagyobb a nyomatékállandója.
És ez önmagában nem minősíti a motort ha nem ismerem a fordulat, feszültség, áram adatait.
Pl. Varsányi esetében az uj motorról még a teszt alatt nem ismertük ezeket az adatokat tehát nem is lehetett volna kijelenteni hogy az ismeretlen erősebb.

bmejdz9nu