Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

svejk

Elhiszem!
Sajnos még nem volt alkalmam olyat látni élőben.

bmejdz9nu

Lehet hogy "Motoros-nak" igaza van...
Egy jó léptetőmotoros megoldásnak... nincs párja és minek a szervó...(?)

De én pl. nem szeretem, ha üresjáratban szépen lassan sétál a CNC... veszett idő...
Fel kellene tenni "Egyeseknek(!)" egy-egy videót... mert meggyőzőek... és akkor lenne csodálkozási alap...

Motoros

Nálam megnézheted bármikor.

bmejdz9nu

Itt Valaki (nagybetűvel írom mert tisztelettel a név helyettesítésére szolgál...) küldött nekem néhány vidót emailben... amik igencsak meggyőzőek voltak... azóta hiszek a szervóban...
Nem próbapadi kisérlet volt... hanem egy kész CNC.. bárcsak mindenki láthatná...
Remélem hogy előbb vagy utóbbb belinkeli...

svejk

Köszi, ha arra járok szavadon foglak!

Motoros

A videó rajtam nem segítene, tisztába vagyok a szervó előnyeivel. Van egy 1000x750 mm-es gépvázam arra egyszer talán én is szervót teszek, de ez már akkor nem hobby lesz.
Csak ezen van a vitám.
Egy lyukat nem tudunk rendesen kifúrni de szervóról álmodozunk---aztán a bilibe lóg a kezünk....

bmejdz9nu

Ez is teljesen igaz...

De én pl. olyan vagyok, hogy nálam az események és tervek párhuzamosan történnek... még nem tudom mi lesz holnap de a jövő héten is gondolkodok... Lehet, hogy ez nem normális... de én pl. ilyen vagyok...

Kristály Árpád

Hallihó!
Na milyen élet lett a fórúmon...
Csak ámulok bámulok....
Más...
Servo
Ez megint olyan téma mint az XP kontra DOS...
A Servo persze biztosab lépés, sőt preciz, de léptető motoros vezérlés olcsóbb, s azért tegyük hozzá, hogy a mikrostepingel azért elfogadható, s no tuning illetve csak a feszülség van emelve, semmi macera, egyszer!!!! baállítod a tartó áramot és mehet a csacsacsú
Azért tiszteletben tartom István priviligiumát ezért számokat nem közlök....illetve redszámokat, De mindenek felet választ ad a GOOGLE, ha jól használod. Megemlíteném, hogy országonként azért nyerő lehet a saját kerső!
Más...
Balkari!
Örülük, hogy újra itt vagy a béketáborban....
Hajrá még van egy két nap a liberazációigzizegigeg....
Aztán mi lesz....., szerintem marad minden ami most van mert ez az igazi forúm, nem a lötyi pötyi....
Hallihó!!!!

000000000

"liberazációigzizegigeg.... "
Na ezt nem értettem![#nevetes1]

bmejdz9nu

Árpi: majd azért csinálunk "gép és vezérlő szapolás" topikot... ott olyan nagy szabadság lesz, hogy még a tervező anyukáját is lehet emelegetni...[#gun]

De szerintem semmi sem változott, csak a "szabadság" szelleme és lehetősége kellett a tagoknak...

István: Gondolom a hosszabítás...[#lookaround]

bmejdz9nu

Azt hiszem a "pénz és money" topikban ezt már majdnem bevezették...[#rinya]

bmejdz9nu

UHU szervó videó:
Persze a mozgó asztal itt a lényeg...ezt itt is(!) látni - szeretik egymást a szervóval...[#puszi]

http://www.uhu-servo.de/MVI_1090.AVI" TARGET=_fnew>Szervó videó 1
http://www.uhu-servo.de/MVI_1092.AVI" TARGET=_fnew>Szervó videó 2

D.Laci

Rakhatotvolan az aluparipára egy nagyobb maró motort, hagy nyardaljon...[#nevetes1]

Motoros

Hali
Kíváncsi volnék a fórum szervo gurujainak véleményére az UHU szervóról, mert az elkészítése nem tűnik túl bonyolúltnak.
A nyákterv adott, nekem elsőre sikerűlt kigravírozni, de a folytatás elmaradt mert nincs hozzá magyar nyelvű támogatás, és nem mertem belevágni.
Pont ez a fórum lenne arra jó, hogy ezt közösen meg lehetne csinálni--ha persze olyan döntés születne hogy mehet.
Ez is talán volna egy lehetőség a barkácsolós tipusoknak. Ha több százat már eladott az ürge akkor nem lehet olyan rossz, bár ehez nem értek.

vthgizrff

"Rakhatott volna, az alu paripára egy nagyobb motort! Had nyargaljon."  Ez majdnem két percembe került..