Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Nagyon nyersen fordítva.
Ez egy olyan szöveg amit magyarul sem értek...

Szép. És nekem hogyan kellene beállítanom a H-paramétert?
Először neked meg kellene próbálnod közeledni a legmagasabb P és I értékek jó dinamikát biztosítani.
Megfelelő géppel hajtott rendszerekkel hamarosan meg fogsz érkezni egy pontra, ahol érzel egy hajlamot ingatagságba és ahhoz, hogy a hurok hol van miközben elkezd oscillálni.
Elkezd növekedni a H paraméter és előre további növekvő P és I értékek.
A mechanikus jellemvonásokon függő lehet, hogy a rendszerednek szüksége van valamennyire magasabb D értékekre szintén.
Meg fogsz találni egy optimumot, ahol egy gyors válasz lehetséges anélkül, hogy látná a végső programban rejlő követő hiba jelentős elhajlásait.
Néha ez néz ki hasonló  (ugyanolyan, csinál, valószínüleg) az D és H paraméterek csökkentik az értékeket éppen P és I. Ez természetesen nem így van.
Valójában, az első mutató görbejellemvonásokat és az utóbbi egyenes vonalakat. Ezentúl lehet, hogy ráadásul összehasonlítható jó eredményekkel találod ezeknek a különböző kombinációit értékeknek.

Kérlek olvasás után töröld a bejegyzéseket nehogy rajtam röhögjenek a többiek... vagy én később amikor magyarul is megértem...
Ha érteném talán sokkal jobban tudnám... meg persze idő is kellene...[#lookaround]

000000000

ac motorokkal is menni fog  ez a servo hajtás?
kefés motorokkl speciel alapbol felejtösek számomra

s5f8tmfv3

Nagyon jól mutat! Mégis mennyi szakértelmet kíván a felhasználótól egy motor behangolása? Vagy ezt csak Te tudod elvégezni?

Más: Lesz H1S vezérlő?

000000000

Vers! Akkor felejtsd el ezt a topicot, de
majd a tengelyenkénti 5 számjegyű forintnyi AC
szervo rendszer visszahozza az emlékezetedet,
amikor ki kell fizetned az árát.

Kristály Árpád

Hallihó!
Gyerekek erre vágytam évek óta!!!!!
Nagyon utálom a liberakizmust, de itt csodákra lett képes...........
Ez most ITT egy FóRUMMÁ vált!!!!
Az UHU-nak van egy teszt progia is az megtalálható az első Péter álltal ajált szájton!
Tulajdonképpen az UHU szerintem az EMC utóda...?!
Most már van István Vezérlője!!!
Tibor45, UHU, D.laci, EMC, Kell még több Mindenki válaszhat a lehetőségei szerint....
MÁS...
István!
Eddig a fiukra nem panaszkodhatsz....
KÖSZÖNÖM mindenkinek a mértéktartást!!!!
Hallihó!

4mjnxdwuu

Ha nem 99.999 Ft re gondolsz akkor az lehet még baráti ár is ???? De akinek olyan profi, vagy cél gépe van amire az kell, annak megérheti. /Csak csodálkozom olcsónak tűnik, még ha 100.000-is/!

000000000

Trapista köszi az észrevételt!
Valahogy X*10 az 5. hatványon miatt 5-öt
írtam 6 helyett, de maradjunk abban, hogy természetesen
100.000-től a "csillagos égig" a valós
intervallum. Mindamellett a szabályzási elmélete
alapvetően ugyanaz az AC technikának is, csak
az a fránya 200-400 V-os csúcsértékű 3 fázisú
teljesítmény végfok ne lenne ott a forgó mágneses mező kialakításához. És én nem tudom, ki hogy van vele, de nem szeretek egy Hobby CNC
gépbe minimum 3 helyen is 400V-os feszültség
alatti motor kábeleket használni.

bmejdz9nu

Na itt a Szabad Európa... bárcsak értenék hozzá... De szeretném, hogy egy kicsit mindenki értsen hozzá... legalább annyíra, hogy fel tudja használni...

000000000

Köszi a fordítást!
Hát ezt még tanulmányoznom kell, mert nem igazán értem![#nevetes1]

000000000

A P2S DC kefés motorokhoz lesz használható 0-90V-os motortáptartományban. AC-t nem tervezek (az szerintem sem hobby CNC kategória)!

000000000

A beállításokról (ha már én is értek hozzá), írok természetesen egy részletes leírást és a Servo Monitor is használható lesz (ez megkíván egy translator kártyát ami a belső protokolt átfordítja és lelassítja a PC soros portjának megfelelőre)!
Csak 1 kártya=1 tengely kivitel készíthatő, egyszerűen túl bonyolult ahhoz, hogy 3 tengelyt érdemes legyen 1 nyákra pakolni.

000000000

Eddig nincs is panasz! Remélem ez így is marad!

bmejdz9nu

én semmit sem értettem belőle... ezért is nem tudom jól lefordítani...

bmejdz9nu

Az AC szevót... pár év múlva... A DC is meghaladja a tudományt...

bmejdz9nu

Ezt az 1 tengely = 1 nyák elvet használja mindenki ez jó így ! Szerintem...