Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Nekem van egy FET-em IRLBA3803P.
Paramétere: V ds=30V (ez a leggyengébb pontja)
            R ds(on)=0,005 Ohm
            I d= 179A (nem vicc, ennyi)
Van belőle több is ha érdekel!! (tudsz vele kísérletezni) Ha hűtőbordán van és nem léped túl a 30V -ot labor körülmények között nem lehet tönkre tenni, akármit akárhova kötsz! Még nekünk se sikerült egyet egyet sem tönkre tenni :)

bmejdz9nu

Gondolod 1 db-ot "sorbakötök" a bikakábelel és nem megy a menyországba? Mekkorák a lábai? mert a motorhoz 10-es kulcs kell a bemeneti csatlakozóhoz...
Szerintem párhuzamosan kellene kapcsolni többet... és írányváltás is kellene... ott akkor pedíg ellenfesz lesz... nem is kicsi...

000000000

Na ez engem is érdekel!!! Milyen tokozású? A lába milyen keresztmetszetű?

bmejdz9nu

Itt valami teljes "félreértés" lehet...
http://www.ortodoxism.ro/datasheets/irf/irlba3803.pdf" TARGET=_fnew>IRLBA3803P adatlap
Ez normál tokozású FET... én már láttam 50A-es biztit annak a betétje is min. 4x vastagabb mint ennek a lába... tehát nem értem?

000000000

Ez a motor nagyon szép, csak nem éppen
alkalmatlan pozíció szervóhoz. Hülyeség ilyen
motorokat ide belinkelni.

bmejdz9nu

Na bummm... ez se jó... [#rinya] akkor áttegyem az adok-veszek topikba? (az egyik kicsi a másik meg nagy...)

000000000

Az ilyen adatlapokat nem tudom komolyan venni! A lába 3×1mm, az-az 3mm2-es és 179A folyamatos??!!
Már csak az a kérdés miből van a lába (supra vezető)?!

bmejdz9nu

Valaki "beválalná" ehhez a motorhoz a PWM+Fet vezérlés megoldását? Garanciával!
Forgásirányváltás (előre-hátra) elektronikusan szükséges...

bmejdz9nu

Egyedi, azaz nagy áramú szervóvezérlőkkel nem foglalkozol? :) Ehhez a motorhoz? vagy lehetetlen...? Tuning modul? Ötlet? :) :) :)

000000000

Egyediekkel... nem.
Egy ilyen nagy áramúval igen sok gond lenne (zaj, melegedés, stb.)! Nem éri meg...

bmejdz9nu

Igazából "járműhajtáshoz" vettem...

000000000

Mit építesz? Villanybringát?

bmejdz9nu

Motorcsónak... Tudod a főbb belvizeinken robbanő motoros meghajtás tilos...(Fertő, Balaton stb...)
Kivétel: Duna, Tisza, Tisza tó...  
Láttam példákat, a tető napkollektor, de pl. a generátor (szuperhalk Honda) használata a fedélzeten nem tilos... [#nyes]

000000000

Tehát ha jól értem, a csónakban mehet egy agregátor, csak a vízben már nem lehet robbanó motor által hajtott vízcsavar (pedig ez is az lenne csak közben van egy villany kuplung)?!

ybm4ifb

Szevasztok

Péter!!!
Van MBN400A6,ezt használd..ha tudod.