Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezzel nem ertek egyet! Ha nem felejtem el, holnap keszitek par fenykepet egy munkadarabrol. "Jo" es "sz*r" servo beallitassal egyarant. Egyik fele ez, masik azzal keszult. Nem hobby gep, azt meg hozzateszem.

bmejdz9nu

Jaj Jaj... vakarom a fejemet... Mit írjak Tibi...
Naponta találkozok ezzel a megközelítéssel...De megváltozott a világ...
Nem tudok írni normálisat... ez annál sokkal bonyolultabb kérdés...

pl. Induljunk ki a nejemből vagy a nejedből... melyiket cukrot veszi a boltba?  
1. Barna zacskóban 1 kiló 200 Ft vagy
2. szép színes csomagolásban azt amiről a TV-ben minden nap azt mondják le is fogyasztja... = 230Ft... ?
Arra gondolsz mindenki mindent tud a szervó hajtásról? Hát nem. szerintem. Én sem. de ezt legalább tudod.
Egy szaki mindíg azt hiszi, hogy a másik is szaki...

000000000

Tatai komám! Te egem nem nagyon csípsz, és
még a feltételezésed is sértő több gépépítőre
nézve, és rám is.

000000000

Hát nem a legjobb a hasonlatod.
Hajtást az ember évekre választ, cukrot meg
3 naponta veszel. Nem lehet így összehasonlítani.

e3h0cv4ph

Félreértettél.
Egy jól elkészített munkadarab (mert Tibor-nak ilyenje volt) nem árulja el hogy az a hajtás (egy jól beállított) 20願 Ft-os hajtás egy 200願 Ft-os vagy egy még olcsóbb step hajtás. Ha jól be van állítva mindhárommal lehet ugyanolyan terméket előállítani (ha a gép is alkalmas rá).
A dinamikai paramétereiről ill. elkészítési időről szintén nem mond semmit (pedig a 20願 és a 200願 Ft-os között ez lehet a nagy különbség)
Mert sz*r munkadarabot nem visz el az ember mutogatni, hogy ez egy profi szervóvezérlővel készült, csak nem volt jól beállítva.

e3h0cv4ph

Nem araktalak bántani.
Láttam a szervóhajtásaidat és le a kalappal előtte, de itt nem erről van szó, az, hogy a szervóhajtásod milyen jó az nem feltétlenül derül ki egy munkadarabról.

Ha úgy érzed, hogy sértő voltam akkor elnézést kérek tőled, nemm annak szántam.

000000000

Ok., semmi gond, tisztáztuk a félreértéseket.:)

bmejdz9nu

lehet... de írhattam volna mást is... a lényeg nem változik.

000000000

Felreertettem valoban. Igy mar oke! (:

Kristály Árpád

Hallihó Mindenkinek....
Néha az az érzésem, hogy jó, hogy nem vagytok egymás közelében![#boxer][#boxer]..... A szomszédomban van az óvoda....Na ott naponta látok ilyet![#boxer][#boxer]

bmejdz9nu

Ki kellene venni?... hogy "szintisztán" megmaradjon a Tibivel a "csipkelődésünk" [#vigyor2]
Ha majd egyszer előben "egységet ugrasztunk" vagy ha netán mégis igaza volt Tibornak... Na jó nem "csipkelődök" ... [#vigyor3] csak vicceltem.

bmejdz9nu

Megtaláltam az ideális szervómotort!
Ez alapban tud 6Nm-et! Nem kell nagyon túlhajtani... és nem is kell áttetelezni!
Persze gyorsításkor pl. azért jól jöhetne egy pár száz amper-nyi "Áramfröcs" :)
Szervó jellegű a járása, finoman tekerhető, nem akadozik... csak sajnos csak fix 12V-ról tudtam próbálni (bikakábelel az autó akkuról) nagyon szép a járása... (10A-es táp zárlatvádelembe ment, meg se mozdult... sajnos :)
Márcsak vezérlő kellene hozzá! Ha valakinek van valami ötlete? Párhuzamosan kapcsolni pl. 10 szervó vezérlőt? ....  
Ezzel biztos jól lehetne egységet ugrasztani...  
(adatok a cimkén)[#nyes]

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/For_Sale/P1160833.JPG" border=0>

HJózsi

Ha a kocsiból kiveszed az aksit, akkor már sorbakötve megvan a 24 V. (indítózáskor 160A-t az is lead)...  [#nyes]

Egy vezérlő elég, de a hídba a fetekre még 15-öt kell párhuzamosan rákötni ... csak a hűtőborda gázos ... [#nyes]

Gyönyörű a moci, nem csinálsz videót? megnézném/hallgatnám ... [#circling]

bmejdz9nu

Egy óra pihenés = 1 óra (gyors)töltés = tépegység. Ez megoldott. :)
Nagyon baba hangja van: azaz semmi de semmi... és nem is melegszik... csak 15 percet járattam, nehogy be kelljen tolni utánna a kocsit... :)
Indításkor rá kell állni! mert mint a lórugás!!!
Vegyek egy pár száz Fet-et? (fele biztos veszteség lesz:) Totál új... (Bosch néven van a neten mert megvette már az Iskrát)
Jó lenne egy vezérlő hozzá...[#fejvakaras] "szervós" ? ... motorcsónak motornak vagy autóba szerelni? [#circling]
Vagy Z-tegelynek?

HJózsi

Z tengelynek természetesen a CNC lég -helyett- szervókalapácsnak ... finomkovácsolás ...  [#nyes]