Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Na ezaz! Gondoltam, hogy kialakul! :)

000000000

2. Törés/szakítópróba vizsgálógép! Konbinálva egy nyúlásmérő bélyeggel és egy PC-vel...

bmejdz9nu

De pl. egy CNC esztergához... preciziós kés előtolónak...? Az már egész komoly felhasználás lenne!
Tud 12mm-et... tehát csak a "végjátéknál" simításnál? Kicsi... könnyen elférne ott...

bmejdz9nu

#1312 ... Szervó vezérelt microméter?

Kristály Árpád

Hallihó!
Látom Sopronban is Hőségriadó van!

e3h0cv4ph

Hi.
A gombhoz keressük a kabátot?
Szerintem tedd félre egy kicsit,  
Be fog érni ez a projekt is.

bmejdz9nu

bmejdz9nu

Nincs valakinek erről adatlapja vagy infója:
Bautz E642 .... Servomotor

bmejdz9nu

Igen valahol ez... de én is csak ezt találtam... nem sok...

Ez a motor: (és igen jó!)

http://i12.ebayimg.com/05/i/000/9f/88/1ce0_3.JPG" border=0>

Szalai György

Igen. A szervó jellegüekhez képest ez már egy csoda. Jól is néz ki.
Mit szeretnél még tudni róla?
Egy szokvány adattáblához viszonyitva, ezen elég részletes ismertetés van.

Nem leszek gépközelben hétfőig. Itt hagyom kicsit a civilizációt.
Mindenkinek jó hétvégét.

bmejdz9nu

Jó lenne egy nyomatékgörbe... mert 4000-es fordulatú... ez elég magasnak tűnik...
Ha jól számolom az adat táblából...
55V, 5,7A, azaz 300W-os? (2,5kg a súlya...)
0.75Nm a névleges nyomatéka...de kis fordulaton a szervó vezérlővel kb. 3Nm-re teszem a nyomatékát...  
Az a 25A az utolsó sorban... az lehet a max. csúcsáram? (lemágnesező áram...) talán úgy értik, hogy 25A felett már nem mágnesezhető további árammal?
4 szénkefés... 12mm-es hornyolt tengely... ezek biztató jelek...

Ha lassan forgatom, kis fesszel (labor)tápegységről vagy ha szervó vezérlőről hajtom... mintha két különböző motort tesztelnék... :)
A vezélővel megtáltosodik :)
Próbálok még szerezni... mert nagyon meggyőzött... bárcsak tudnám a (negyedkész) mechanikámra rászerleni...de nagyobb ez mint a Nema34-es méret... Meg hát direktbe? 4000rpm-nél 330mm/s lenne a sebesség... az képtelenség, hogy kb. 1mp-alatt száguldja végig a 320mm-es munkaterületet... :)
Meg nem is értem az encodert... 1000cpr-es lehet benne... (HP HEDS6310) mert a Gecko copynál 4000-es tengelyfordulatot kellett beállítani...tehát "erősen le kellene osztani"... min. 4-el...(WinPc-NC 25KHz)...

vthgizrff

Ha sikerül szerezni többet is elérhető áron, gondolj rám is, Majd megbizniszeljük.  
Vagy ettől nem akarsz megválni?

bmejdz9nu

Dehogy akarok! Olyan jó, hogy nem akartam hinni a szememnek! De próbálok még szerezni... mert ez egy kész kincs!

e3h0cv4ph

Hi.
Ezt újonnan vetted?
Hol lehet illyet szerezni?
És leginkább, mennyibe kerül?
Mi is hozzá tudnánk illyenhez jutni?
Milyen vezérlőről megy, az Istvánéról (Profi2S) ?
Kössz: TT