Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

kozo

Ja és azért ABS(olút érték) értékben mert ha negatív hibaérték jön akkor is pozitív irányú a csík mozgása . Nem Plussz minusz irányba szaladgál a nullához képest .

svejk

Ühüm!
De ez ugye jócskán késik a soros port adatátvitele miatt.  
Esetleg valami csúcsértéktartás van?

svejk

És ez mivel tud többet az mezei RS232-esektől?

Véleményem szerint meg a chipset a lényeg, ha FTDI akkor majdnem biztos hogy jó.
Van valami "A"  betűvel kezdődő, azzal nagyot szívtunk mi is, egy CNC gép nem volt vele hajlandó kommunikálni.

kozo

Hát igen , kb annyira lehet gyors vagy korrekt amenyire UHU kolléga terminalja . Igyekeztem 38400Hz alatti lehetőségekből főzni .
Mintavételezést lehet scrollbaron lassítani vagy emelni , de szép analóg képet nem kaphatunk a számsorokból.

vjanos

Nagy vagy!  
Ha egyszer kedvet kapok megépíteni, majd tudom hol kell segítségért kopogtatni [#wave][#vigyor2]

svejk

No jó, de az UHU letárolja ha jól emlékszem, azaz szkóp jellegű.

kozo

Köszi ...:) Szükség szerint remélem tudok segíteni .

svejk

No de nem akarok én kötözködni.... :)

Én anno a relatív kis sebesség miatt hagytam abba..
Ha ez megoldódna, -legalább a mostani kétszerese- akkor érdemes lenne hozzá egy jó topológiát tervezni.
Az enyém sem szerette a nagyobb motorokat.

kozo

Igen , meg lehet oldani a dolgot csak kicsit több idő kellene rá (szakítunk). Fel is csigáztál vele ... Előbb utóbb megoldom ...

s7manbs8

Nálam is van olyan . :) Ha valami nem megy szóljál.

kozo

Komolyabb motorokhoz tényleg nem ez a leginkább javasolható hajtás .

Tanult kedves ismerősömtől többször hallottam már ... "kompromisszumokkal fogadjuk " .
Kicsi 24V 100-200W os motorokhoz relatív olcsó megoldást kínál .  
Hobbyista kezdő első lépésnek jónak érzem . Nem kell mindig az az irdatlan fordulat .
Hova úgy sietni [#worship]

000000000

Többet nem tud, csak nem keveri bele fölöslegesen a RS232 jelszintjeit amire nincs felkészítve a vezérlő.

000000000

Igen, igen az is bezavarhat. Figyelni kell.
Ennek TTL a kimenete, ezért közvetlenül illeszthető a kontrollerhez.

ywrxkjjky

Sziasztok!
Egy ablaktörlő motor forgásirányát szeretném változtatni ezt a bekötést találtam:

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_1_4_g86c69lcxx.jpg

Ehhez 4 kapcsoló kell hozzá,de havalai tud jobb bekötést esetleg egy kapcsolót ami tudja az irányváltást!Köszönöm!