Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ma,E240-es motorral volt dolgom.

Emlékeztem Svejk videójára,kis keresgélés után,meg is találtam.
Másnak is segítség lehet.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/E240_szerel%e9si%20seg%e9dlet/E240_szerelsi%20segdlet%20001.wmv" TARGET=_fnew>E240-es motorok,szerelési segédlet....

svejk

s7manbs8

Ez az E240 mekkora gépbe való ? Nem is olyan nagy az így kép alapján én még élőbe nem hajtottam láttam ilyet.

s7manbs8

Valami ökölszabály, hogy mondjuk a "motor tömege (kg) x 100 = gép X tengely mérete cm-ben ..." ?

Szalai György

Szerintem:
A rajzon a C20 egy elektrolit puffer kondi. Az nem lehet 100nF.
A panelon a 74HC14 és R17 között tényleg nem elektrolit, hanem kerámia tárcsa kondenzátor látható.
Valamit összekevert a tisztelt konstruktőr.
Mivel a C20 a nyákrajzot lekövetve a 74HC14 közvetlen tápszűrő kondenzátora, oda 47-100nF kerámia tárcsát tennék.

yy2yggmv7

Szerintem is igy van a bal oldali panelen van jól mert a 100nf nagyfrekis szűrés, amit minél közelebb kell tenni az ic táp és föld közé az 5V-nak meg ott van a C9 100mF elkó.

kozo

Természetesen 100nF os kondi kell C20 ra .  
A nyákon se nagyon van hely elkónak , az elvi rajzon hamarosan javítom az elírást .

000000000

Srácok, segítséget kérnék! Ez az SMC hajtás nekem nagyon nem akarja.
Ha az avr nincs a panelen, akkor minden táp rendesen meg van, de ha bepattintom bármelyik panelba, akkor az 5V és 12V-os tápot behúzza. Kapcs üzemű tápról hajtanám, de szemmel látható ahogy indulgatna ... Nincs valakinek valami tippje, hogy mi lehet a gond? Több firmware-rel is próbáltam, üresen is, de mindig ez a jelenség. Már nincs ötletem :(

besirkyjh

Szia  

A tápot probáltad külön terhelni pl : egy izzoval ?

000000000

Zsír új 0km-es táp, most szedtem ki a dobozából. Bár még nem mértem ki.

000000000

Ellenállással tökéletes, közel maximumra terhelve. Szóval itt valami másnak kell lennie.

besirkyjh

besirkyjh

000000000

Igen, azt jelenti, hogy IR2184 helyett más fet meghajtót használtam fel, ami ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, csak a lábkiosztása van összekuszálva . Úgy néz ki, hogy megoldódni látszódik a probléma :)

ks46twg3x

Szia!

Én már megjártam hibás meghajtó miatt. Még Fet is ment tönkre emiatt.  
Ha a motor be van kötve és rádugog a motor tápját, és a motor rándul egyet akkor a meghajtók lehetnek hibásak. Utána a Feteket is nézd meg.
Ezeket tapasztaltam. ..