Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocs Trapista, nem tudom, ezt hogyan csináltuk...:))

4mjnxdwuu

Na mégegyszer...
Miből gondolod, hogy nincs rajta tekercselés, (csak mert nem réz, és nem xx menet???[#wow1][#integet2]

bmejdz9nu

Két motor... asszinkron 3 fázis... egyik osztrák 50 hz-es a másik olasz 200Hz-es.
Nem vagyok tisztába a motor elmélettel... a tekercsek a "külső vázon" vannak belül... ventilátor mindegyiken... fújja a levegőt a házra... ez ok is... de a tengely melegszik!!... kb.60-70 fokra... ez normális? Mitől? Mi a max. üzemi hőmérséklete az ilyen jellegű motoroknak?
Alpafrekvencián is... 50-50 ... 200-200Hz en..is

000000000

Bocsánat, ténleg elírtam egy nullát az Y szánom csak 1 mázsa

bmejdz9nu

Az is szép... lesz videó?

000000000

Szia péter  
Megpróbálok minél hamarabb egy videót felrakni.
tudom ,hogy most feladtam a kérdést ,hogy mennyivel jobb a szevó mint a léptető motor,
szerintem kategóriákkal jobb .
CSAK NAGYON DRÁGA,de olcsóbban is meg lehet szerezni ,ezért írtam csupán a jó szándék vezérelt ,hogy mások is tudjanak munkát vállalni  a nehezen megépített CNC gépükre ,ne csak egy ceruzás teszt legyen a végállomás.

sasi

A http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZWV0d4T1VrVkZkdz09&pid=Vkd0U1drNUZPVVZUV0d4T1ZrVnJPUT09" TARGET=_fnew>Conrad uj terméke.
http://image01.conrad.com/m/1000_1999/1800/1850/1850/185019_BB_00_FB.eps.jpg" border=0>

000000000

Akkor gratulálok Nektek!  
Egy apró megjegyzésem még lenne: ha nem  
önzáró a hajtásod és nincs elég lassító áttétel, a 100 kg még mindig sok lehet
egy adott sebesség fölött, de nyilván ez a
határsebességet már megállapítottátok.

bmejdz9nu

Nagy gép sok anyag... csak kilóra is...
várjuk a videót...

000000000

Szervusz Tibor45!

Már régen szerettem volna megkérdezni, hogy mikortól önzáró egy hajtás (gördülő súrlódás esetén)? Gondolom ez a menetemelkedésen túl függvénye még az orsó átmérőjének is (az én golyósorsóm 5*16 mm-es. Ahogyan látom, ez itt elég általános, mivel az Iselnél viszonylag elérhető az ára).

Köszönöm!

Áron

000000000

A "Z"-nek pedig mindenképpen önzárónak kell lennie, mert különben áramtalanítás után leesik. Igaz?

000000000

Szia Szobrász!
A menetemelkedési szögnek kisebbnek kell lenni,
mint a súrlódási félkúpszögnek. Ekkor önzáró
egy hajtás. A gördülési ellenállás jó minőségű
elemeknél nagyon kicsi (ezt le lehet "rontani"
egy kis előfeszítéssel), de ez még így is azt
jelenti, hogy egy 2-3mm menetemelékedés és 16-20
mm átmérőjű golyós orsó nem önzáró.
Valamilyen rugós féket érdemes betenni Z tengelynél, ami áram hatására nyit, egyébként
befékez, ha túl nagy súlyerő hat a Z-re.

Kristály Árpád

Hallihó Sasi!
Ez mitől új?
Én két éve vetme az elsőt..... 6.000-Ft körül.
Hallihó!

sasi

Bocsánat, pontatlanul fogalmaztam: nekem új...habár már nem vagyok újszülöttl.

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.de/MITSUBISHI-AC-Servo-Motor-mit-Encoder-Neuzustand_W0QQitemZ110121176967QQihZ001QQcategoryZ124603QQrdZ1QQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>Ez ám a pofátlanság... senkinek nem kellenek ezek a szervó motorok pedíg az eladónak több is van... mert AC