Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

dravecz

Üdv.
Segítség kéne...
Aspire3 ban hogy tudom megoldani, hogy tudjak marni egy számbeütőt? A szám "kiállna" az anyagból, és a számnak negatívban kell leni, mert ha benyomom az anyagba, akkor jól álljon a szám "formája".
2 es maróval gondolom marni, hogy "szép" legyen a szám formája. Arra sem jöttem még rá, hogy hogyan oldjam  meg, hogy a szám körül is kimarja az anyagot, azaz egy 20x20mm es anyag közepére marom a számot a szám max 10x10 mmes, és ekkor csak a szám körül mar ki 2 mm-t de a többi azon kívül nem, ezt hogy kell beállítani.

Bocsánat, ha nagyon kacifántosan írtam le.

Nemes Mihály

Szia!

Elsőnek is , megadod a számokat majd tükrözöd, hogy tükörben legyen, így már meg kapod a fordított számokat.
Ezt természetesen kihúzod az adott magasságra.

Körül marás !   a szám köré rajzolsz egy keretet, az adatott mérettel, innen már majdnem célba is értél,  már csak a szerszám pályákat kell megadnod ,  és kész is lesz.

Remélem tudtam segíteni

Nemes Mihály

http://kepfeltoltes.hu/view/141105/678084123K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

2nbj3n5m

T cim.
Én nem marnám 2mm-es maróval! Egy 10mm-es számot.Mert a sarkok ivesek lesznek. Pl 1, 4 stb.

hostya

Én egy számbeütőt gravírtűvel (45-90°) marnék, legalábbis a kontúrt.
A felesleget meg akár kézzel is le lehet köszörülni óvatosan..

kua93zk4w

Valóban nem javítja,gondolom ez azért van ne töröljön olyat amit megtartanál.

000000000

Sziasztok!
Valahonnan le tudom tölteni az ArtCam-et vagy vennem kellene egyet?

000000000

000000000

Köszönöm a választ!

Miki2

Szervusztok!

Valaki régen, elég régen közzé tett itt a fórumon egy 4 tengelyes posztot a Mach3-hoz.
Most szükségem lenne egy ilyenre.
Kérem, ha valakinek van működő példánya, segítsen.
Köszönöm.

etc77f5nr

Működő példánnyal nem szolgálhatok sajnos, de ha már a forgatóddal "játszol" akkor http://www.222artisans.com/Rotary/RotaryYaxis.html" TARGET=_fnew>ITT egy link amin bár angolul de az alapokat leírja aspire-hez.

Béni

A fórumos címedre írtam választ.

3d730xvev

Sziasztok!

ArtCam-ben (2008)szeretnék pdf fájlt megnyitni, de nem sikerül , a teljes felület fekete :(, Corel-lel sem tudom megnyitni, mi lehet a gond? Hogy tudnám megnyitni? Esetleg a pdf fájlal kellene valamit csinálni?  

Köszönöm a segítséget.

btxtzhi26

Szia ! Én az Aspire rel oldom ezt meg, megnyitom az Artcam számára megnyithatatlan pdf et, és DFX be mentem. A DFX viszont jól fekszik az Artcamnek.

Rabb Ferenc

A több oldalas pdf-et egyetlen ablakban egyszerre nyitja meg, ezért minden egymáson van. A jobb oldali menüablakban kiválaszthatod az "élő" oldalt a megfelelő layer láthatóságának megfelelő beállításával. A képek (jobboldalon alul) külön-külön ki vagy bekapcsolhatók.