Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Béni

Nem említetted, hogy több részre osztva szeretnéd a szerszámpályát és az alkatrészt elkészíteni.

Ebben az esetben a nullpontot csak az írtak szerint lehet beállítani.

Ha mégsem panelekként akarod elkészíteni, akkor a ToolPath/Save Toolpath As ... menüpont alatt érdemes a kódot generálni ...
(vagy megkeresed az ikonját ...)

s69skz0ve

s69skz0ve

Eddig mindig a toolpath panelinget használtam úgylátszik nem minden esetben jó

pv6cdvuc7

Sziasztok! Tudna valaki tanácsot adni:- Hogy, hogy lehet pl. egy házszámot egy kis rajzfigurával összekombinálni (a figura lába lógjon rá a számra)
Pl. az AC-ban kell csinálni a vektoroknál lévő számokkal valamit majd a figurát ill annak vektorizált képét rátenni? Kell -e szint rendelni hozzá ? -és ahhoz magasságot rendelni? Vagy hogy?
Üdv.

7d8pdkmcf

Szia! Én így szoktam! A marni kívánt vektor kijelölve, majd tollpadban vektor marásnál beírom a kívánt mélységet,szerszámot választok stb. A vektor a másikra ráhelyezhető mindig csak a kijelölt vektorra generál szerszám pályát.És csak azt marja.

pv6cdvuc7

Köszönöm poros a válaszod!

kw484wg29

Üdv!

A hibaüzenet, hevenyészet fordításban:
A munka megmunkálásának kezdőpontjának MINDENKÉPPEN a modell bal alsó sarkában kell lennie.
Használd az Model-Set Posotion menüpontot beállítani a bal alsó sarok pontot kezdőpontként beállítani és számíttasd ki újra minden szerszámpályát, mielőtt ezt a panelt használod.

pv6cdvuc7

Esetleg azt még megtudod mondani, hogy kell 1 rajzból normálisan vektort csinálni, hogy csak 1 vonal mentén legyen.(pl 1 fekete csík belső, külső oldalán csinál vektort, meg mindig kiír valami olyasmit hogy egymásba érnek)
Üdv!

7d8pdkmcf

Az artba beépített vektorizálót nem igen szoktam használni. Nem azt az eredményt adja amit szeretnék.Persze lehet,hogy csak én nem értem a működését. Az ingyenes vektor magic programot szoktam rajzok vagy képek vektorizálásához használni ajánlom neked is. Ha ilyesmi hiba üzenet van mint írod általában szerszámpálya generálásnál írja mivel a kiválasztott szerszám nem képes lekövetni a vektort. Olyankor általában valamilyen hurok van valahol a vektoron amit igazítani vagy vágni kell.

tibs

Az Artban van vectordoktor az megjelöli a hibákat meg talán javitja is de ez nem biztos.
Egyszer régen próbálkoztam vele és akkor sikerült.

000000000

sziasztok!
most akkor lehet még valakinél ArtCam tanfolyamra menni vagy sem?

w0hgtwf3w

Kijelölni kijelöli.
Javítani nekem eddig nem nagyon sikerült.
De örömmel venném ha valakinek lennének ezzel kapcsolatban pozitív tapasztalatai.

kua93zk4w

Javítani is lehet, azokat a hihákat veszi észre ha egymáson van két pont,nem találkozik a vektor vége, valahol keresztezi egymást két vektor,vagy megmarad egy kis darab amit szemmel nem is lehet látni.
Érdemes mindig nagyítani a hibákat akad rá megoldás,törlés vagy igazítás.

w0hgtwf3w

Igen ok. De azt neked kell kézzel kijavítani nem ?
Tehát ő nem javítja ki csak megmutatja.