Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

A „talpnyaló” nem rólad szól. Félre értelmezed, amit olvasol.  

robokacsa

van itt valaki ilyen kései időben?
most jöttem rá mennyire béna vagyok AC hez
van egy feketefehér könyv kép, abból szeretnék reliefet, és a könyvre betüket ráírni, és ezer akadályba futottam.
nagy felbontású kép van a könyvről, és még is kockázott lesz a relief belőle, ez mitől lehet?
de ha ez meg is lenne, mire teszem rá az írást, mert a 2d-s oldalon csak egy képem van, a 3 d-s oldalon meg ami van az nem relief, ill nem tudom az most ott mi, már ott meg van a vastagsága, de......
valaki felvilágosítana, hogy is csináljam?
anyáknapi ajándék lenne, de lehet marad a csokor virág :(

robokacsa

lehet az ac-m kínlódik, 2 betüvel kipróbálva jó...
lehet késő is van

robokacsa

kipróbáltam a képet más felbontásban, eddigi 12mega helyett 50 kiló, és nem látható így rajt a kockázódás.átkonvertálom a könyv képét, és lehet jó lesz?

robokacsa

közbe az is felmerült, hogy lehet az a baj, hogy bmp, de már meg is cáfoltam,  vacak kínai bmp képeken nem látszik ez a jelenség.

s5f8tmfv3

robokacsa

pontosan ilyesmire gondoltam, és ez a könyv van meg nekem is, de a lapján a sima felület, ahova majd megy az írás, olyan mint a domborzati kép, nem ívesen domborodik, hanem látszik, hogy , ha pl 5 mm kb az ivelt rész magassága, akkor az az 5mm es emelkedés ki van kockázódva, tehát van az első réteg, az sima, pár tized mm-rel feljebb még egy sima réteg, és így megy végig, a legfelső szint egy kis folt, de az is sima [#nemtudom].
már próbáltam nagy felbontású képpel, kicsivel jpg vel bmp vel..
ez a jelenség már egyszer volt nálam anno a lov marásánál, de 2 fajta képem volt a lov ról, az egyikkel jó volt, a másikon ugyanez a hiba jelentkezett.
sajnos nem vagyok egy mindennapi ac felhasználó, de szerintem ez nem is ebből fakad.
mint emlitettem kínai szürkeátmenetes képeket is próbáltam, ott nem látható a hiba, ugyan méééé???

s5f8tmfv3

http://hobbycncart.com/load/ingyenesen_letoltheto_reliefek/konyv_2_book_2_relief/3-1-0-269" TARGET=_fnew>Itt fent van egy .stl-ben, talán azt gond nélkül be tudod hívni.

000000000

Én kimartam egy könyvet és abban be volt rajzolva a fa erezete!

Nem azt látod kockásodásnak????

robokacsa

90% hogy nem
mindjárt próbálom stl el.

robokacsa

lehet hogy mégis a fa erezete??????
mert végül is olyasmi kinézetű.
az stl az teljes sima.
lehet túl jó is lett a szürkeárnyalatos képpel?

s7manbs8

Úgy látom én a művészes dolgoknak egyik fő lényege az, hogy sok pepecs munkával jár, nem csoda ha a kezelő programja is kissé bonyolult első ránézésre. :)

000000000

Örülök hogy végre normális mederbe megy ez a topic. Én sem akarok további problémákat, de hol vannak a nagymellényesek aki profi azArtCamban?? miért nem segítenek most az itt kérdezőknek??

Sz.József

Van aki segít, van aki nem...
Van aki akar segíteni, van aki nem...
Van aki tud segíteni, van aki nem...
Nem vagyunk egyformák...[#fejvakaras]

adamant

Mert tudod akkor pénzt venne ki valaki zsebéből:) és a tudás a pénz :)