Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

000000000

Hencegjél csak nyugodtan. [#smile] Csak dobjál valami linket, mert naptáram az nincs. Amúgy gondolom a csapatmeló, meg a PLM rendszer miatt van ez a megoldás, csak nekem eléggé idegen. Igaz amúgy sem használom, csak szeretek nagyjából képben lenni az aktuális szoftvereket illetően. Alapból szoktunk szívni a melóhelyen a Pro/E-s cuccok miatt, mert képtelenek a tervezők különbséget tenni a rajz meg a 2D modell között, de hát ez oktatás kérdése.

s7manbs8

Ez is művészire sikeredett.

Képzeld tegnap egy ARDUINO-ra elvileg rámenő LCD display-t tartó panelt fúrkáltam hajnalok hajnalán, és olyan jól esett, kiderült, mikor ültetni kezdtem befele, hogy nyomtatáskor a levilágító fólia méretét kisebbre nyomtatta vagy 5 mm-rel, mivel nem fért el szélességében és ezt nem vettem akkor persze észre, ezért nem jött össze, most csinálok egy másikat. Ilyen is kell a robotnak majd, ha lesz. [#circling][#circling]

s7manbs8

A feladatok tudod osztódással szaporodnak. [#circling][#circling]

43pbwjg8s

Sajna ezek még semmit nem tettek fel a honlajukra.
Majd bentről melóból teszek fel képet.
Ha a naptáron rajta lehetett ide is feltehetem.

000000000

Sziasztok!
Ki az a "lúhoz" értő, aki ismeri a SOLIDWORKS és az ARTCAM közötti átjárást? Egy Solid-ban készített .IGES kiterjesztésű fájlt akartam átimportálni az ART-ba 3D modellként. Net goanga
(bajor), azaz nem ment. Valamilyen 13-as hibakódra fut az Artcam import. Sőt, még egy egyszerű seprűdarab 3Ds modelljét sem sikerült a Solid-tól átvennem.

000000000

Küld el a SOLIDWORKS-fájlt, megcsinálom.  
Az AlphaCAM (Ami nekem megvan) tudja az .IGES-t, (de a SOLIDWORKS-fájlait is) és az .STL-t is. Amit már az ArtCAM elfogad.

robroy007

Szia Plk!

küld már el légyszi a cimet ahonnan  a mankót le lehet tölteni

találtam én is sok oldalt elsőre de mind joint now vagy visa kártya számot dobott egyből

000000000

Most fejből nem vágom pontosan de az Art telepítőjén régóta van egy kis progi az extrák között, ami IGES-t konvertál. ArtSurface a neve ha jól tévedek. Lehet vele kicsit igazgatni, majd egy adott tűréssel reliefet csinálni vele.

000000000

Na ezt az utolsó mondatot jó megmagyarítottam. Bocsi.

43pbwjg8s

Az IGES-t ha nem kötelező nem erőltetném. Túlzottan paraméterezhető, és ezért rengeteg a belolvasási hibalehetőség.
STEP, STL ajánlott, bár az STL felbontásnál érdemes kipróbálni mi az optimális (ugye 3szögekkel közelít meg minden görbe felületet)

000000000

az artcammal is lehet igest importálni!:)

yb8iik8sz

000000000

Nemes Mihály Úr!!!!!!!!!!

Kérlek jelentkezz valóban nagy szükségem lenne arra a magyar címerre.ű
Kérlek.........

43pbwjg8s

Na akkor engedelmeddel hencegek. :)
Ha a naptárra fel lehetett tenni ezta képet akkor itt is megmutathatom. :)
Ottan van benne a mancsom! :)
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/munkak/VW_CUT_11.jpg" border=0>