Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

yb8iik8sz

Most már nekem is van saját építésű marógépem.

Majd kimarom. Marógépet marok, marógépel.

000000000

000000000

Elkezdem mégegyszer...
Kedves Danibá

Ezúton is szeretném megköszönni az ArtCam tanfolyásra a meghívást, és mivel még az életben be nem kapcsoltam, ezért lelkes tanuló módjára legalább ezt a fórumot végigolvastam. Egy linket ajánllanék ( Köszönet érte valamelyik régebbi bvejegyzés írójának) mindenkinek érdekes lehet:http://www.artcam.com/videos/woodworking.htm
Ezeket meglátva nem biztos hogy rendesen tudok aludni 23.-áig.

000000000

Megtaláltam: az 566-os bejegyzést D.Laci írt a a videóról. Köszi.

yb8iik8sz

si9tu4c3h

Üdv!
Tud nekem valaki segíteni abban, hol találok ArtCam-hoz betű típusokat?  
Köszönöm!

yb8iik8sz

Szia!
pl. innen letöltöd amilyen betűtipust szeretnél:
http://www.gmkfreefonts.com/l.html#
majd C/Windows/Fonts-ba berakod, és már benne is van ArtCam-be.  
Lego fonts-nál találtam lego figurákat is.

000000000

T. kollégák.
A 1192-es bejegyzésben lévő doksi sokat segít egy kezdőnek, hogy legalább a 3D alapokat valamelyest megértse.
A magyarítással kapcsolatban lenne egy elvi kérdésem:
A szerzői jog a szoftver gyártójának a programból kimásolt screenjeire is vonatkozik?
Nem lehetne esetleg egy a progi alpjait leíró tömör vázlatot létrehozni amelyben az alpok és a gombok-kapcsolók funkciója le lenne írva?
Én személy szerint benne lennék, mert 2D-ben tervezek (Corel X3), és amint észrevettem nagyban hasonllít egy csomó gomb az ArtCamben használtakhoz. Némi magyarázattal megspékelve ( a forumozó közösséggel lektoráltatva) Mi is tudnánk csinálni egy kézikönyvszerűséget esetleg.
Várom a vélemenyeteket a dologról.

BB

yb8iik8sz

Szia András!
Jó gondolat. Mert, hogy ez egy elég összetett progi, és biztos kevesen vannak kik rendelkeznek ehez való komplett tudásal. Magam is pl vidáman elvagyok az Assistant részében, de a Toolpaths-nál már komoly gondjaim vannak.
Volt már hasonló irány a tudás felé "dugjuk össze a fejünket". Kettönknek sikerült eddig![#wave].  
'Lehet, hogy mást nem is érdekel'. (vagy csak [#gun] TitokTónik)
Szerintem, ha felvállalod a szerkesztését vagyunk egy páran (pont 1 pár an), kik megosztjuk veled tudásunkat.
Hiszem, hogy még ha oroszlán őrzi is a tudást, akkor is fel kel nyitni. Hát, ne fogd vissza magad!

De mindjárt itt az ArtC tanfoly, talán ott ezen gondolataid is termékeny talajt lelnek.

yb8iik8sz

Meg hát vannak, kik ezzel az egy progival (ArtC) csinálnak ennél részletekben gazdagabb, jobban kidolgozott reliefeket. Nekem "sajnos" 4 kell.
Nem vagyok Buddha jó követője, Vágyódom arra az egy progis megoldásos tudásra.

000000000

Szerintem sokan vagyunk, akiket ez a téma érdekel.

000000000

Szia Pali

Én igazából bevállalnám a szerkesztést (kb 8 évig reklámban utaztam), csak a szerzői jogok tényleg egy érdekes kérdés lenne. Valakinek konkrét tapasztalata vagy infója van ezügyben? Vagy térjünk vissza a 80-as évekbe a szamizdathoz?
A vektoros részét csinálnám a kiadványnak szívesen, küldj emilt privátba beszéljünk a dologról.  

" A péladmutatás nem az egyik útja a tanításnak, hanem az egyetlen ! " /Einstein/

000000000

T mindenki.

Az okt.23.ai hatvani AC tanfolyamra tudna valaki hozni egy 8-as AC angolnyelvű manualt?  
Szeretnék belekukkantani, hogy egyáltalán mi  a tematikája. Én továbbra sem adom fel a magyarítást, de a szerzői jogokat nem akarom megsérteni, így inkább hasonlló felépítéssel, de saját szavainkkal fogalmaznám meg ugyanazt a témát. Pl. az Excelről is több köny készült. Az elképzelésem az hogy többen kéne csinálni, de hogy ne legyen sziszifuszi meló 1 embernek ( szerintem nem is lehet), többeknek kéne beszállni, és csak kisebb részeket kéne megírni, így nem annyira megterhelő. A lektorálásra a fórumozó nagyközönséget szeretném felkérni, akit érdekel az úgyis el fogja olvasni, és így talán minden hibára fény derülhetne, több szem - többet lát alapon.

Várom a segítő szándékú kollégákat itt, és emilben is.

edcsdh6wa

Kedves Plk és T. reliefesek...

A ShaderMap-ot próbáltátok már
http://www.shadermap.renderingsystems.com/
illetve a Gimp normalmap-ot?
http://nifelheim.dyndns.org/~cocidius/normalmap/

Fénykép >> magasság adat konverzió...

Sys_m

yb8iik8sz

Szia Sys_m!
Köszönjük a tippeket, jöhetnek. A ShaderMap-nél a CrazyBump komolyabb. Gimp is valami hasonló. Csinálnak szép 3d model képeket. (ez még nem 3d). Ezeknél egy kolyabb fhotoshop sokkal többet tud, csak talán nem ennyire csicsásan mutatja be. Magam, miután sok hasonlót átnéztem, kiválasztottam 1 képkezelő progit, és inkább azt próbálom megtanulni. Minnél jobban.
De mindenkinek más a receptje.