Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

Úgy kb. 1:40-1:100-as áttételt kellett volna alkalmaznod.

Akármilyen keményre is állítod a szervot az 2,4 Nm  előbb-utóbb úgy is kevés lenne a tartáshoz.

svejk

Egy C tengelyes esztergán 10-20 kW-os motorok vannak direktben, de komolyabb munkákhoz még akkor is van hidraulikus tárcsafék.

Vetesi75

C-tengelyes esztergán a 10KW-os hajtást, kb. 1:2 szíjáttétellel - pl. tokmánypofa cserekor, kézi erővel simán le lehet tiltatni egy 8-as imbuszkulccsal. (Konkrét példányon úgy rémlik, hogy 70Nm körül van a maximum.) Na ilyenkor vágja magát hanyatt vagy esik bele a gépbe a dolgozó...  :)

svejk

Hátha van valakinek egy, a képen látható Mitsubishi programozóból.

A kábel bekötését kellene kimérni, mert az itt levőnek valaki lecvikkolta a kábel végéről a DSUB9-es csatit. :(

svejk

gab27

Talán van benne szintillesztő IC (MAX232 és utánérzései). Ha igen, csak vissza kell vezetned az IC lábaihoz a megfelelő terminálokat.

svejk

Egyértelmű egyszerű kérdést/kérést tettem közzé, nem alternatívákat kérek.
Öreg vagyok én már a folyamatos szopáshoz, ha van valakinek ilyen annak pár perc kisípolni, mindkét végén emberi csatlakozó van.

Egyébként úgy rémlik full duplex RS485.

Ha nem lesz segítség akkor azért meg fogom tudni oldani.

gab27

svejk

Tévedtem, mezei RS232.
A MAX-ot is jól sejtetted.
Végül is ez már 25 éves darab, akkoriban még nem volt feltétlen cél a végletekig való elbonyolítás...

svejk

Hátha valaki tudja fejből.
OMRON
R88M-Rxxxx motort melyik driver eszi meg?

svejk

Ühüm... látom már R88D-RA  
Nem mai darab ez sem, nem volt még hozzá szerencsém.

zoli0302

Sziasztok !
Az lenne a kérdésem ,hogy ismeri e valaki a Moog 152j453 vezérlőt ?

designr

Az NY41-es Dr2 szervópackról..
sajnos semmi biztató..De hátha valaki kitalált valamit.
Nem megy step-dir-ről..fórumon is volt már szó többször,de a történet visszanyúlik az időben..itt egy cnczone-link..a beszélgetés inditója valahonnan ismerős lehet nekünk..[#integet2]
Forditóval szépen érthető..

NY41

jani300

000000000

Nyiszi árult ilyen drive-ot sok sok éve.
Macskát dobálni tökéletes, egyedül a macsekokér lenne kár ha véletlen eltalálná valaki. [#hehe]