Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

designr

Csakis motorral összevezetékelve próbáld..
esetleg ha van több motorod akkor másikkal.
Még encoder hiba is lehet..azzal már jártam igy..

rmkeh8a83

Igen már próbáltam 2 motorral is amik jól működnek a másik vezérlővel. Újra töltöttem rá 2 beállítást is a hiba fent maradt amit lehetett megpróbáltam még szét nem szedtem mert az elektronika nem erősségem

svejk

Valószínűleg IGBT modul zárlat.
Általában diódaméréssel gyorsan kimutatható.
Hány Wattos a vezérlő?
Van pár féle modulom.

rmkeh8a83

Szia yaskawa sgdh 10ae 1Kw-os.

svejk

Még az is lehet, hogy abba való is akad, de mindenféleképp mérj rá.

rmkeh8a83

Tudsz nekem segíteni mert azt sem tudom mit keressek.Megkereshetlek magánban?

000000000

A sigma 2 hűtőbordáján van egy hőkapcsoló.
Először is a műanyag burkolatot lepattintod a vezérlőről.
Utána fogod látni két fekete vezeték műanyag védőcsövekben jön ki hűtőborda és a panel közötti résből.
Ez a vezeték megy a teljesítmény panelra amit le lehet húzni egy csatlakozóval róla.
Ezen kéne mérni egy ellenállást és ha ezen nem tudsz mérni semmit akkor megvan a hiba.
Igaz kétlem mert ezt még nem láttam kipurcanni, de a remény hal meg utoljára.  
A lepényhal meg először [#nevetes1]

rmkeh8a83

Szia köszönöm ezt megnézem holnap és visszajelzek felétek

000000000

Amit leírtam ez a 400 Wattosnál van a 1kW-os típusra nem emlékszem pontosan.
Annál talán másképpen lehet met ott már ventilátor is van.

000000000

Ez fog segíteni Svejk által ajánlott ellenőrzés végrehajtásában.
A műszert kapcsold dióda vizsgálatra a DC bus pozitívjára a műszer negatív (fekete) mérőcsúcsát tedd és a videón látottak szerint ellenőrizd le.
Aztán a DC bus negatívjára a műszer pozitiv (piros) mérőcsúcsát csatlakoztasd és az előzőek szerint nézd végig.  
Ha nem mutat semmit vagy nullát mérsz a ki vagy bemeneteken akkor sajnos IGBT modul hiba lesz.

000000000

Ez sigma 2-es, de egy nagyobb típus.

000000000

Természetesen ha be volt kapcsolva a vezérlő, akkor áramtalanítás után várj legalább 10 percet a méréssel.

svejk

rmkeh8a83

Sziasztok kiméregettem a vezérlőt  minden ok.Tovább próbálkoztam a beállítással reseteltem majd új program már sokadszorra majd lepróbáltam egy 800w-os motorral és szépen elindult hiba megszűnt fél óra folyamatos járatás után sem jött elő. Hiba okát nem tudom még mindig remélem nem jön vissza egy idő után. Köszönöm a segítséget.

z08dv9zyv

Sziasztok,
Épitettem a gépemhez egy 4.tengelyt Sigma 3 as vezérlővel, 800W-os motorral.
 1-1-es szijátétellel van meghajtva a tokmány.
Olyan problémám van vele hogy nagyon kicsi pozicio tartásban a tartó áramom , megmunkálás közben is képes egy picit elforditani a tengelyt ha egyenetlen az anyag keménysége.
A servoban a Machine rigidity-t átállitottam  High rigidity (10/10) re de igy is elmozditja.
Hosszabtávon féken gondolkodom de addig is nem lehet ezen a merevségen valahogy allitani ?
Melyik paraméterét állitgassam?
Köszönöm