Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Ha jól emlékszem...
http://omronkft.hu/nostree/pdfs/inverter/old_drives/tse-s800-17d_sgm_sgmp_dr2.pdf
36. oldal
Külső 24V-os feszültséget vár, vagy szoftveresen kel átállítani "maszkolni" ahhoz kell egy sorosporti kábel meg szoftver.

D.Laci

Csaknem az enyémet adtadel? :)

svejk

Miért nem attól kérdezed akitől vetted? :)

A végállásokat nem kötötted be, azért van POT és NOT hibád.

A színes vezetékek még rajta vannak a csatin?
Nálam még meg van a fecni... :)

svejk

Nem, azt kiraktam a hinta mellé. :)

D.Laci

Csaknem az enyémet adtadel? :)

j5new3bgb

Köszönöm a válaszaitokat!
Nem akartam svejk a kilétedet elsőre felfedni![#vigyor4]
Az 1CN csatin rajta vannak a színes vezetékek. Fekete piros vonalakkal jelölve.

Le tudnád írni, esetleg a fecnit elküldeni valahogyan?

svejk

Nem, azt kiraktam a hinta mellé. :)

svejk

j5new3bgb

Köszönöm a válaszaitokat!
Nem akartam svejk a kilétedet elsőre felfedni![#vigyor4]
Az 1CN csatin rajta vannak a színes vezetékek. Fekete piros vonalakkal jelölve.

Le tudnád írni, esetleg a fecnit elküldeni valahogyan?

000000000

Svejk találkoztál már olyan hibával sigma 2-es vezérlőnél mikor rádugod a programozó kábelt akkor kiáll A.C9-el ? ( encoder hiba )
De ez csak az egyik fele, mert hiába változtatom a numerator denominator értékeket az abszolút figyelmen kívül hagyja.
Amúgy ezen kívül minden működik.
Hívtalak is ez ügyben, de nem vetted fel.

svejk

000000000

Svejk találkoztál már olyan hibával sigma 2-es vezérlőnél mikor rádugod a programozó kábelt akkor kiáll A.C9-el ? ( encoder hiba )
De ez csak az egyik fele, mert hiába változtatom a numerator denominator értékeket az abszolút figyelmen kívül hagyja.
Amúgy ezen kívül minden működik.
Hívtalak is ez ügyben, de nem vetted fel.

sanka74

Sziasztok! AC szervomotor mitől tud megszorulni? Levettem a helyéről, és áramtalanítva érezhetően nehéz forgatni a tengelyét. Megnéztem egy másikét, az sokkal könnyebb, de az sem olyan mint egy sima motor, ami könnyedén fut. Mi lehet ennek az oka, illetve találkoztatok-e már ilyennel? Emiatt nagyobb sebességnél letilt...

sanka74

Sziasztok! AC szervomotor mitől tud megszorulni? Levettem a helyéről, és áramtalanítva érezhetően nehéz forgatni a tengelyét. Megnéztem egy másikét, az sokkal könnyebb, de az sem olyan mint egy sima motor, ami könnyedén fut. Mi lehet ennek az oka, illetve találkoztatok-e már ilyennel? Emiatt nagyobb sebességnél letilt...

000000000